Hitta tryggt en hyresbostad trots coronan

För att minimera smittorisken har vi tagit i bruk elektroniska verkamhetsmodeller i hyrningen av bostäder.

I vår elektroniska bostadssökning ser du alla de bostäder som står att hyra. När du har hittat en bostad som intresserar dig, kan du ansöka om att bli hyresgäst i den. Bostadsansökan ifylls elektroniskt och identifieringen sker med bankkoder. Tyvärr kan man i det första skedet lämna ansökan bara på finska och på engelska.

BEKANTA DIG MED BOSTÄDERNA OCH ANSÖK OM ATT BLI HYRESGÄST ››

GÖR EN SÖKVAKT ››

Hyresvärden gör ett preliminärt val av hyresgäst på basis av ansökningarna. Den sökande som hyresvärden valt har om hen så önskar möjlighet att se på bostaden i en privat visning. Man kan också bekanta sig enbart elektroniskt med bostaden med hjälp av våra virtual- och videovisningar.

Förmedlaren, hyresgästen och hyresvärden förhandlar fram villkoren för hyresförhållandet per telefon. Hyresavtalet undertecknas elektroniskt med användning av nätbankskoder.

I samband med överlåtelsen av nycklarna desinficeras nycklarna och man undviker sådan kontakt som innefattar risk för smitta. Efter att ha fått nycklarna kontrollerar hyresgästen bostaden och hen har möjlighet att anmärka på eventuella missförhållanden.

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och föra statistik. Mer information »Godkänn »