Sju steg till att hyra ut en bostad

Värderingsbesök

Du kommer igång  genom att ringa upp Vuokraturvas kundtjänst eller fylla i en kontaktbegäran på  Vuokraturvas hemsidor.

Du träffar vår förmedlare vid bostaden en av de närmaste dagarna. Du diskuterar med förmedlaren om de faktorer som påverkar uthyrningen. Förmedlaren bekantar sig med bostaden och uppskattar hyresnivån för bostaden. Vid uppskattningen av hyresnivån utnyttjar förmedlaren marknadsledarens uppdaterade information om de korrekta hyror som begärs just nu. Uppskattningsbesöket kostar dig ingenting.  

Uppdragsavtal

Vår förmedlare uppgör ett uppdragsavtal om uthyrning av bostaden, i vilken hen antecknar uppgifter bl.a. om bostaden, utrustningsnivån, gårdsbolaget och hyresvillkoren. Ni undertecknar avtalet, tar i hand på det och förmedlaren tar itu med arbetet.

Förmedlaren tar högkvalitativa bilder av bostaden för marknadsföringen. Hen kontaktar disponenten, bekantar sig med gårdsbolaget, tar reda på framtida reparationer och renoveringar och beställer de dokument som krävs för uthyrningen för din räkning.

Marknadsföring

Förmedlaren behandlar fotona och utarbetar en hyresannons för bostaden. Vi använder i våra bostadsannonser i stor utsträckning även virtuella visningar, och de ingår i vårt normala förmedlingsarvode. Förutom marknadsföring i Oikotie och Vuokraovi marknadsför vi bostaden även direkt till de bostadssökande som finns i Vuokraturvas eget register.

Visningar och bakgrundsutredningar

Förmedlaren visar bostaden åt potentiella hyresgästkandidater vid överenskommen tidpunkt.  

Förmedlaren utreder noggrant hyresgästkandidaternas bakgrunder, intervjuar kandidaterna och diskuterar preliminärt med dem om villkoren i det eventuella hyresavtalet.

Förmedlaren kontrollerar kredituppgifterna och diskuterar med dig om valet av hyresgäst. Du fattar det slutliga beslutet.

Hyresavtal

Förmedlaren uppgör hyresavtalet med tillhörande bilagor och sörjer för undertecknandet av avtalen.

Nycklar

Innan nycklarna överlåts kontrollerar vi att säkerheten för hyresavtalet har överlämnats. Vi sörjer för att hyresgästen får nycklarna till bostaden såsom överenskommet. 

Under hyresförhållandet

Vuokraturva-sopimus -förbindelsen garanterar det första årets hyresbetalning. 
​Vi betjänar dig under hela den tid hyresförhållandet varar, även efter det att borgenstiden har löpt ut. 

 

Ta det första steget!

Fyll i kontaktbegäran nedan eller ring tfn 010 2327 300 (må-sö kl. 8-20).

Om du så önskar kan du beställa den avgiftsfria guiden för hyresvärdar Vuokranantajan käsikirja (på finska). 

Vi betjänar dig i Nyland och i Åbo-, Tammerfors-, Lahtis- och Uleåborgstrakten.

Trygg hyresförmedling »

Kontaktbegäran

De uppgifter som matats in på blanketten sänds per e-post till Vuokraturvas kundservice. Läs mer om vår Dataskyddsbeskrivning »

Uppgifter om bostaden

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och föra statistik. Mer information »Godkänn »