Asunnon vuokraus

Asunnon vuokraus vuokravälittäjän avulla

Asunnon voi vuokrata itse tai vuokravälittäjän avulla. Välittäjää valitessa kannattaa kiinnittää huomiota välitystoimiston asiantuntemukseen ja asiakaspalvelujärjestelmiin. Vuokranantajille suunnattujen palveluiden lisäksi kannattaa perehtyä välitystoimiston vuokralaisille tarjoamien palveluiden laatuun, koska ne hyvin pitkälti käytännössä ratkaisevat asunnon vuokrauksen onnistumisen.

Kannattaa myös selvittää, millaista vastuuta välitystoimisto kantaa syntyneestä vuokrasopimuksesta jälkikäteen, ja peritäänkö esimerkiksi mahdollisesta vuokran takaamisesta erillinen maksu.

Toimeksiantosopimus

Välittäjän kanssa on syytä tehdä aina kirjallinen toimeksiantosopimus, jossa sovitaan välitystehtävästä, sen ehdoista ja sisällöstä.

Vuokraturva hoitaa kaikki vuokraukseen liittyvät toimenpiteet alusta loppuun vuokranantajan puolesta. Palveluun kuuluvat huoneistoon tutustuminen, vuokratason arviointi, asunnon valokuvaus, markkinointi, esittelyt, asunnonhakijoiden taustojen selvitykset, sopimusneuvottelut, vuokrasopimusten laatiminen, vuokravakuuden toimittamisen valvominen, avaintenluovutukset sekä ylimääräinen takaus ensimmäisen vuoden vuokranmaksusta.

Vuokraturva selvittää asunnonhakijoiden taustat erittäin huolellisesti. Prosessiin kuuluvat mm. seuraavat vaiheet: luottotietojen tarkistaminen Asiakastieto Oy:stä, tarvittaessa yhteydenotto aikaisempiin vuokranantajiin, työtilanteen ja työhistorian selvittäminen ja henkilökohtainen haastattelu. Kriteerit täyttävät hakijat esitellään vuokranantajalle, joka viime kädessä tekee vuokrauspäätöksen.

Vuokraturva kantaa myös vastuun työnsä laadusta. Normaalin vuokravakuuden lisäksi saat Vuokraturva-sopimuksen eli ylimääräisen takauksen ensimmäisen vuoden vuokranmaksusta. Jos vuokralainen ei maksa vuokraansa, Vuokraturva-sopimus maksaa sen. Takaus sisältyy normaaliin välityspalkkioon (1,24 kertaa kuukauden vuokra), eli siitä ei veloiteta erikseen.

Asunnon vuokraus itse

Mikäli asunnon haluaa vuokrata itse, on syytä olla erittäin varovainen. On äärimmäisen tärkeää selvittää vuokralaisehdokkaan taustat ja luottotiedot, koska vuokralaisen jo muutettua asuntoon lainsäädäntömme suojelee vuokralaista, vaikkei hän velvoitteistaan huolehtisikaan. Vuokralaisen häätämiseen tarvitaan aina oikeuden päätös.

On tavallista, että aikaisemmat vuokrasuhteensa huonosti hoitaneet henkilöt ottavat yhteyttä suoraan asuntojen omistajiin tai laittavat ilmoituksen lehteen, koska ammattitaitoisten välittäjien kanssa asioidessa heidän taustansa paljastuvat. Hyvät vuokralaiset sen sijaan käyttävät mielellään välittäjiä, koska he saavat välittäjältä asunnonhakuaan helpottavaa maksutonta palvelua.

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen ja tilastoimiseen. Haluan lisätietoja »Hyväksy »