Tiedotteet

Vuokraturvan tytäryhtiö aloittaa vuokra-asuntojen välityksen Tallinnassa

Suomalaisten omistuksessa on yli tuhat asuntoa Tallinnassa, ja moni niistä seisoo tyhjänä. Keskeinen syy on vuokravälitykseen erikoistuneen kiinteistönvälitysliikkeen puuttuminen. Vuokraturva korjaa nyt tilanteen.

Lue lisää ›

Yksiöiden kauppa käy kovilla kierroksilla – Myyntiturva aloittaa tuhannen euron superkampanjan

Asuntokaupan tilanne on yhä kaksijakoisempi. Suurten ja keskikokoisten asuntojen kaupassa on haasteita, mutta yksiöt menevät kuin kuumille kiville.

Lue lisää ›

Tarkat tiedot pääkaupunkiseudun vuokrien kehityksestä

Ohessa poikkeuksellisen tarkat tiedot markkinavuokrien kehityksestä pääkaupunkiseudulla. Tiedot on saatu vertaamalla 1 748 yksittäisen vapaarahoitteisen asunnon vuonna 2013 tehtyä vuokrasopimusta täsmälleen samasta asunnosta aiemmin tehtyyn vuokrasopimukseen. Jokaisen yksittäisen asunnon vuokran muutos on laskettu erikseen.

Lue lisää ›

Myyntiturva iskee Turkuun – aloittaa jälleen myymällä asunnot ilmaiseksi

Kiinteistönvälitysalaa puolitoista vuotta hämmentänyt Myyntiturva vie kiinteät edulliset välityspalkkiot seuraavaksi Turkuun. Toiminta alkaa tänään ja aloitus on räväkkä. Myyntiturva myy Turussa kaikki lokakuun aikana myyntiin saamansa asunnot täysin ilmaiseksi, eli välityspalkkiolla 0 euroa. Vastaavat aloituskampanjat ovat aiemmin Helsingissä ja Oulussa tuoneet Myyntiturvalle noin 200 asuntoa veloituksettomaan myyntiin, eli asiakkaille on tehty lanseerauksen kunniaksi ilmaiseksi noin miljoonan euron arvoiset työt.

Lue lisää ›

Vuokratilaston julkistuspäivän yhteinen tiedotustilaisuus

Vuokraturva Oy, Suomen Vuokranantajat ry ja Vuokralaiset VKL ry (ent. Vuokralaisten Keskusliitto) järjestävät yhteistyössä Tilastokeskuksen kanssa perjantaina 2.8. klo 11-12 tiedotustilaisuuden samana päivänä julkaistavasta asuntojen vuokratilastosta ja vuokramarkkinoiden kesäsesongista.

Lue lisää ›

Myyntiturva hyökkää Ouluun – aloittaa myymällä asunnot ilmaiseksi

Myyntiturva on ensimmäisen toimintavuotensa aikana vallannut markkinoita, herättänyt keskustelua ja hämmentänyt kilpailijoitaan pääkaupunkiseudulla. Ensimmäinen täysimittainen kampanja markkinoiden valtaamiseksi myös muissa kasvukeskuksissa alkaa tänään Oulussa. Myyntiturvan uusi toimisto Oulussa hoitaa kaikki heinäkuun aikana saamansa asuntojen myyntitoimeksiannot ilmaiseksi, eli välityspalkkiolla 0 euroa. Vastaava aloituskampanja toi viime vuonna pääkaupunkiseudulla 10 päivässä Myyntiturvalle yli 150 asuntoa myyntiin. Myös Oulussa tavoitteet ovat korkealla.

Lue lisää ›

Asuntokaupan uusjako

Asuntokaupan uusjako on Vuokraturva Oy:n kesällä 2013 tilaama Hiljainen reportaasi™ suomalaisen kiinteistönvälitystoiminnan sopimuskäytännöistä ja niiden muutospaineista sekä kansainvälisistä toimintamalleista.  Raporttiin haluttiin koota faktaa ja perusteltuja mielipiteitä keskustelua herättävästä aiheesta.

Lue lisää ›

Markkinakommentteja sekä ennuste vuokrien kehitykselle

Ennuste vapaarahoitteisten asuntojen uusien vuokrasopimusten vuokrien kehitykselle vuonna 2013

Lue lisää ›

Myyntiturva laajenee Lahteen

Vuokravälityksen markkinajohtaja Vuokraturva lanseerasi Myyntiturva-konseptinsa pääkaupunkiseudulla toukokuussa. Edulliset kiinteät välityspalkkiot herättivät heti paljon julkista keskustelua, toivat Myyntiturvalle satoja kohteita myyntiin ja horjuttivat koko toimialan palkkiotasoja pääkaupunkiseudulla. Kilpailijat ovat joutuneet tavalla tai toisella vastaamaan haasteeseen. Nyt Myyntiturvan toiminta laajenee Lahteen. Myyntiturvan kiinteät välityspalkkiot ovat Lahdessa samat kuin pääkaupunkiseudullakin, ja ne ovat Lahdenkin mittakaavassa hyvin edulliset. 90 prosenttia myynnissä olevista kaksioista ja yli 95 prosenttia myynnissä olevista yksiöistä on sellaisia, joissa asunnon myyjä säästää rahaa, jos antaa asuntonsa nykyisen välittäjän sijaan Myyntiturvalle myyntiin.

Lue lisää ›

Stailaus ei enää riitä, nyt asuntokaupan syntyminen vaatii enemmän

Vielä viisi vuotta sitten asunnon stailaus oli uusi keino asuntokaupassa. Se tehosti myyntiä aluksi selvästi ja nosti myös kauppahintaa. Nyt ihmiset ovat oppineet katsomaan stailauksen läpi. Jos asunto halutaan saada kaupaksi, mutta puutteita on, ei niiden peittely enää juuri auta. Ostajalle on osattava tarjota hyviä valmiiksi mietittyjä remonttisuunnitelmia, joilla asunnosta oikeasti tulee hieno ja toimiva. Jos ajatellaan, että ostaja keksii ne itse lyhyen näytön aikana, moni kauppa jää syntymättä.

Lue lisää ›

Myyntiturva laajenee Tampereelle – palkkiot samat kuin Helsingissä

Vuokravälityksen markkinajohtaja Vuokraturva lanseerasi toukokuussa Myyntiturva-konseptinsa. Edulliset kiinteät välityspalkkiot mullistivat alan palkkiotason pääkaupunkiseudulla. Nyt toiminnan valtakunnallinen laajeneminen alkaa, ja ensimmäisenä on vuorossa Tampere. Vaikka asuntojen myyminen on Tampereella pääkaupunkiseutua vaikeampaa ja työläämpää, Myyntiturva myy asunnot Tampereella samoilla välityspalkkioilla kuin Helsingissäkin.

Lue lisää ›

Myyntiturva nappasi kiinteistönvälityksessä mukavan markkinaosuuden 10 päivässä: 152 toimeksiantoa

Myyntiturva vastaanotti palvelun 21.5.2012 tapahtunutta lanseerausta seuranneiden 10 päivän aikana 152 myyntitoimeksiantoa Helsingin seudulta. Lentävä lähtö on Myyntiturvalle tärkeä, koska se tavoittelee markkinajohtajuutta yksiöiden myyntivälityksessä pääkaupunkiseudulla. Myyntiturva pyrkii samalla mullistamaan kiinteistönvälitysalan palkkiotason.

Lue lisää ›

Myyntiturva aloittaa – ja mullistaa kiinteistönvälityksen välityspalkkiot

Vuokravälityksen markkinajohtaja Vuokraturva lanseeraa tänään Myyntiturva-konseptinsa. Lanseerausta koskeva tiedotustilaisuus pidetään klo 11–12. Myyntiturva mullistaa kiinteistönvälityksen palkkiotason edullisilla kiinteillä välityspalkkioilla. Niiden suuruus on vain murto-osa niistä palkkioista, joita pääkaupunkiseudulla on viime vuosina totuttu maksamaan. Kilpailijoiden kohtuuttomuuksiin luisuneisiin palkkioihin halutaan kiinnittää maksimaalinen määrä huomiota lanseerauksen yhteydessä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Myyntiturva hoitaa toukokuussa vastaanottamansa myyntitoimeksiannot täysin ilmaiseksi, eli välityspalkkiolla nolla euroa.

Lue lisää ›

Vuokraturva tavoittelee yksiöiden myyntivälityksen markkinajohtajuutta pääkaupunkiseudulla

Vuokraturva laskee yksiöiden myymisestä perittävän välityspalkkion 1500 euroon + alv. Hinta on sama yksiön koosta, sijainnista ja kauppahinnasta riippumatta.  Perinteiset kiinteistönvälittäjät perivät yksiöiden myynnistä jopa yli 10 000 euron välityspalkkioita. Vuokraturvan tarkoitus on tarjota ammattitaitoista välitystyötä sellaiseen hintaan, että myös kilpailijoiden on kohtuullistettava hinnoitteluaan. Vuokraturva ottaa myyntitoimintaa varten käyttöön uuden Myyntiturva-toiminimen.

Lue lisää ›

Ennuste vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien kehityksestä vuonna 2012

Ennusteessa ovat mukana seuraavat kaupungit: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Kerava, Järvenpää, Porvoo, Lahti, Turku, Tampere ja Oulu.

Lue lisää ›

Asuntokauppa kävi lokakuussa kohtalaisesti, mutta levottomuus lisääntyi

Vaikka asuntojen reaalihinnat ovat olleet kesän ja syksyn ajan laskussa, asuntokaupassa ei tapahtunut dramaattista hidastumista lokakuussa. Markkinoiden levottomuuteen viittaavat merkit (perutut ostotarjoukset, myyntiaikojen venyminen, samojen kohteiden kiertäminen välitysliikkeeltä toiselle) näyttäisi kuitenkin siirtyneen isoista asunnoista vaiheittain myös pieniin asuntoihin.

Lue lisää ›

Isojen vuokra-asuntojen kysyntä kasvoi lokakuussa

Viime vuosina vaatimattomalla tasolla ollut isompien vuokra-asuntojen kysyntä vilkastui lokakuussa. Muutos näkyi erityisesti kasvukeskusten yli 90 neliön asunnoissa. Tyypillisiä vuokralaisia tässä kokoluokassa ovat lapsiperheet.

Lue lisää ›

Asuntojen hinnat voivat pudota Suomessa suhteellisen nopeasti 10–20 %

Vuokraturvan arvion mukaan on 50 prosentin todennäköisyys sille, että asuntojen hinnat putoavat Suomessa 10–20 prosenttia seuraavan vuoden aikana

Lue lisää ›

Vuokratilastojen julkistuspäivän yhteinen tiedotustilaisuus

Tilastokeskus, Vuokraturva Oy, Suomen Vuokranantajat ry ja Vuokralaiset VKL ry (entinen Vuokralaisten Keskusliitto) järjestävät yhteisen tiedotustilaisuuden asuntojen vuokrien kehityksestä ja vuokramarkkinan entisestään tiukentuneesta tilanteesta perjantaina 9.9.2011 klo 11–12 Ravintola Loisteen Vaakuna-kabinetissa osoitteessa Kaivokatu 3, 10. kerros, Helsinki.

Lue lisää ›

Vuokra-asuntomarkkinan sesonkiaika käynnistyi

Vuoden vilkkain aika asuntojen vuokramarkkinoilla ajoittuu kesään. Kolmen kesäkuukauden aikana tehdään yhtä paljon vuokrasopimuksia kuin koko muun vuoden aikana yhteensä.

Lue lisää ›

Ennuste vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien kehityksestä vuonna 2011

Ennusteessa ovat mukana seuraavat kaupungit: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Kerava, Järvenpää, Porvoo, Lahti, Turku, Tampere ja Oulu

Lue lisää ›

Kutsu vuoden 2010 asuntojen vuokrien vuositilaston julkistuspäivän tiedotustilaisuuteen 4.3.2011

Vuokraturva Oy, Tilastokeskus, Suomen Vuokranantajat ry ja Vuokralaiset ry (ent. Vuokralaisten Keskusliitto) järjestävät perinteisen asuntojen vuokria koskevan yhteisen tiedotustilaisuuden perjantaina 4.3.2011 klo 11–12.

Lue lisää ›

Vuokratilastojen julkistuspäivän tiedotustilaisuus

Vuokraturva Oy, Suomen Vuokranantajat ry ja Vuokralaiset ry (entinen Vuokralaisten Keskusliitto) järjestävät yhteisen tiedotustilaisuuden asuntojen vuokrien kehityksestä ja vuokramarkkinan entisestään tiukentuneesta tilanteesta perjantaina 5.11.2010 klo 11–12 Hotelli Seurahuoneella. Tilaisuudessa esitetään Tilastokeskuksen kehittämispäällikön Ilkka Lehtisen yhteenveto ja trendit samana päivänä julkaistavasta vuoden 2010 kolmatta vuosineljännestä koskevasta vuokratilastosta.

Lue lisää ›

Telakan hiljentyminen heijastuu Turun vuokra-asuntomarkkinaan

Risteilyalus Allure of the Seasin töiden valmistumisesta seuraava arviolta yli kolmensadan vuokra-asunnon yhtäaikainen vapautuminen vaikuttaa lähikuukausina selvästi Turun seudun vuokra-asuntomarkkinaan. On todennäköistä, että monilla alueilla vuokra-asuntojen tarjonta ylittää ainakin hetkellisesti kysynnän. Ylitarjonnan riskiä lisää se, että telakan työntekijöiden käytössä olleiden asuntojen vapautuminen ajoittuu vasten vuoden viimeisiä kuukausia, jotka muutenkin ovat vuokra-asuntojen kysynnän osalta vuoden hiljaisimmat. Vuokranantajat joutuvatkin nyt pohtimaan vuokrapyyntöjään tavallista tarkemmin. Toisaalta asuntoa tarvitsevalle vuokralaiselle tämä voi olla hyvä uutinen, koska kohtuuhintaisia vaihtoehtoja on lähikuukausina tavallista enemmän.

Lue lisää ›

Asuntojen hintojen ja vuokrien tilastot ovat vaikea pala uutisvälineille

Kun uusi asuntojen hintoja tai vuokria koskeva tilasto julkaistaan, hämmentyneet kuluttajat saavat lähes poikkeuksetta seurata keskenään aivan päinvastaista uutisointia yhdestä ja samasta tilastosta. Tilastoissa itsessäänkin on puutteita, kuten epätarkkuuksia ja jälkijättöistä informaatiota, mutta uutisointiin liittyvät ristiriidat vaikeuttavat markkinatilanteen hahmottamista monin verroin enemmän. Markkinakäänteiden nopean havaitsemisen tämä ongelma tekee lähes mahdottomaksi, jolloin pieni asuntomarkkinan sisäpiiri pääsee reaaliaikaisilla tiedoillaan asuntomarkkinan käänteistä hyötymään.

Lue lisää ›

Vuokratilastojen julkistuspäivän yhteinen tiedotustilaisuus

Vuokraturva, Tilastokeskus, Suomen Vuokranantajat ry ja Vuokralaiset ry järjestävät yhteisen tiedotustilaisuuden asuntojen vuokrien kehityksestä ja vuokramarkkinan ennätysvilkkaasta opiskelijasesongista perjantaina 6.8.2010 klo 11-12.  Tilastokeskus esittelee tilaisuudessa vuoden 2010 toista vuosineljännestä koskevan samana päivänä julkaistavan uusimman vuokratilaston.

Lue lisää ›

Vuokraturva avaa vuokratasoklinikan Turussa

Ajantasaista tietoa asuntojen markkinavuokrista on huonosti saatavilla. Ongelmaan törmäävät niin vuokralaiset kuin vuokranantajatkin. Vuokraturva hakee ongelmaan helpotusta avaamalla vuokratasoklinikan, josta kuka tahansa voi ajantasaisia markkinavuokratasoja maksutta tiedustella ja myös saada kirjallisen lausunnon käyvästä vuokratasosta. Palvelu alkaa huomenna pilottihankkeella Turussa, ja sitä on tarkoitus laajentaa myöhemmin muihin kasvukeskuksiin.

Lue lisää ›

Vuokra-asuntomarkkinan sesonkiaika käynnistyi

Vuoden vilkkain aika asuntojen vuokramarkkinoilla ajoittuu kesäkuun ja lokakuun väliin. Kesällä lukukauden päätyttyä muuttamaan aktivoituvat sekä lapsiperheet että opiskelijat. Erityisen kova asunnontarve on uusilla opiskelijoilla, jotka aktivoituvat asuntomarkkinoille sitä mukaa kun opiskelupaikat varmistuvat. Asunnonsaanti on sitä vaikeampaa, mitä myöhemmin oman oppilaitoksen oppilasvalinta ratkeaa.

Lue lisää ›

Vuokratilastojen julkistuspäivän tiedotustilaisuus

Vuokraturva järjestää tiedotustilaisuuden asuntojen vuokrien kehityksestä ja vuokramarkkinan näkymistä perjantaina 7.5.2010 klo 11-12.  Tilastokeskuksen vuoden 2010 ensimmäistä vuosineljännestä koskeva vuokratilasto julkaistaan samana päivänä. Vuokra-asuntomarkkinaa kommentoivat tilaisuudessa myös Suomen Vuokranantajat ry ja Vuokralaiset ry. Valtakunnallisessa päätilaisuudessa Helsingissä markkinakommentteja esittää myös VVO:n toimitusjohtaja Olli Salakka.

Lue lisää ›

Kutsu vuoden 2009 asuntojen vuokratilaston julkistuspäivän tiedotustilaisuuteen 22.2.2010

Vuokraturva, Tilastokeskus, Suomen Vuokranantajat ja Vuokralaisten Keskusliittojärjestävät yhteisen asuntojen vuokria koskevan tiedotustilaisuuden maanantaina 22.2.2010 klo 11–12. Tilastokeskus esittelee tilaisuudessa samana päivänä julkaistavan asuntojen vuokrien vuositilaston vuodelta 2009. Tilastojulkistuksen jälkeen eri osapuolet arvioivat vuokramarkkinan näkymiä ja trendejä vuodelle 2010. Tilaisuuden päätöspuheenvuoron käyttääasuntoministeri Jan Vapaavuori.

Lue lisää ›

Alkavan vuoden kolme ensimmäistä kuukautta näyttävät vuokramarkkinan suunnan

Asuntojen vuokrat tulivat syksyllä vedenjakajalle, kun vuosia kestänyt vuokrien nousuputki katkesi. Vuokrat kääntyivät laskuun jopa kasvukeskuksissa. Mikäli vuokrien lasku jatkuu myös alkavana vuonna, kysymyksessä on historiallisestikin ajatellen huomionarvoinen käänne. Voidaan jopa sanoa, että tämä olisi ensimmäinen kerta kun kasvukeskusten vuokrat laskevat, koska koko sotien jälkeisenä aikana näin ei ole kertaakaan merkittävässä määrin tapahtunut. Vuokrien lasku ei kuitenkaan nytkään ole varmaa, vaan uusi taloudellinen epävarmuus, korkojen nousu tai esimerkiksi viimeaikainen pula myytävistä asunnoista voi kääntää vuokrat ensi vuonna uudelleen nousuun. Vuoden ensimmäinen neljännes tulee todennäköisesti näyttämään suuntaa koko vuodelle.

Lue lisää ›

Yhteinen tiedotustilaisuus vuokra-asuntomarkkinan tilanteesta

Vuokraturva, Tilastokeskus, Vuokralaisten Keskusliitto ja Suomen Vuokranantajat järjestävät perjantaina 6.11.2009 klo 11–12 yhteisen tiedotustilaisuuden, jossa luodaan katsaus tilanteeseen nopeasti muuttuvilla vuokramarkkinoilla. Tilastokeskus esittelee ja kommentoi tilaisuudessa samana päivänä julkistettavaa asuntojen vuokrien tilastoa. Lisäksi Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Risto Kyhälä kertoo suuren kiinteistönvälittäjän näkemyksen asuntomarkkinan tilanteesta ja näkymistä.

Lue lisää ›

Vuokraturva aloittaa sijoitusasuntojen myynnin

Vuokraturva näkee asuntomarkkinoiden tilanteen kehittyneen sellaiseksi, että mahdollisuudet sijoitusasuntoihin kertyneen arvonnousun kotiuttamiselle alkavat olla otolliset. Vuokraturva on viimeiset kahdeksan vuotta ainoastaan ostanut ja vuokrannut sijoitusasuntoja. Nyt myös sijoitusasuntojen myynti aloitetaan jälleen. Ostamista jatketaan kehittyvistä kaupunginosista edelleen, ja realisoinnit painottuvat sellaisiin kaupunginosiin, joissa arvonnousu on viime vuosina ollut erityisen nopeaa. Vuokraturva veloittaa sijoitusasunnon myynnistä välityspalkkiona kiinteän 2 440 euron hinnan asunnon koosta ja kauppahinnasta riippumatta.

Lue lisää ›

Yksiöiden hinnoissa ja vuokrissa tuhansien eurojen säännöstelylisä pääkaupunkiseudulla

Jokainen yksiön pääkaupunkiseudulta ostava maksaa pääkaupunkiseudun kuntien harjoittaman pienasuntojen tuotannon säännöstelyn seurauksena asunnostaan ylimääräistä lisähintaa noin 500 euroa neliöltä. Kolmenkymmenen neliön yksiön hinnassa on säännöstelylisää siis noin 15 000 euroa. Vapaarahoitteisen vuokrayksiön kuukausivuokrassa säännöstelylisää on noin 80 euroa/kk, joten vuosittainen lisälasku pienasunnon vuokralaiselle on noin 1 000 euroa.

Lue lisää ›

Asumiseen liittyvät työsuhde-edut ja niiden verohyödyt tunnetaan yrityksissä huonosti

Vuokraturva ja Vuokralaisten Keskusliitto ovat selvittäneet asumisen työsuhde-etuja ja niiden verohyötyjen tuntemusta. Selvityksessä havaittiin, että vain hyvin harvat yritykset osaavat hyödyntää henkilöstöstrategiassaan työsuhdeasunnoista työntekijälle ja työnantajalle syntyvää veroetua. Työsuhdeasuntoja ei myöskään juuri osata käyttää työvoiman houkuttelu- tai sitouttamiskeinona.

Lue lisää ›

Onko pieniä asuntoja Helsingissä liikaa vai liian vähän?

Asuntovaikuttajien ja poliittisten päättäjien paneeli Porthaniassa 24.9.

Lue lisää ›

Asuntoihin sijoittavat rahastot koko kansan ulottuville

Asuntoturva tuo asuntoihin sijoittavat rahastot ensimmäistä kertaa tavallisten piensijoittajan ulottuville. Samaan tavoitteeseen ovat aiemmin tähdänneet kolme eri vuosina säädettyä, mutta tuloksiltaan epäonnistunutta kiinteistörahastolakia. Nykyisissä asuntorahastoissa minimisijoitus vaihtelee sadasta tuhannesta eurosta useisiin miljooniin euroihin, ja niihin saavat juridisen rakenteen vuoksi sijoittaa vain ammattisijoittajat. Asuntoturvan uusi tuote on yleisesti myynnissä kaikille ja minimisijoitus on kaksi tuhatta euroa. Jakelijana toimii Mandatum Life.

Lue lisää ›

Opiskelujen aloituksen jaksotuksesta syksyn ja kevään kesken tehtävä virallinen selvitys

Vuokraturvan ehdotti markkinakatsauksessaan 1.7.2009, että nykyistä useampi oppilaitos mahdollistaisi opintojen aloittamisen syksyn lisäksi myös kevätlukukauden alusta. Tällöin jokasyksyinen vuokra-asuntojen kysyntäpiikki tasoittuisi. Nyt Vuokraturva vaatii virallista selvitystä asiasta. Selvityksen laatimisessa tulisi olla mukana niin opetustoimen kuin asuntokysymystenkin asiantuntijoita.

Lue lisää ›

Tiedotustilaisuus asuntomarkkinan tilanteesta

Vuokraturva, Tilastokeskus, Suomen Vuokranantajat ry ja Vuokralaisten Keskusliitto ry järjestävät 7.8.2009 yhteisen tiedotustilaisuuden asuntomarkkinan tilanteesta. Lisäksi suuren vuokranantajan näkökulman tuo VVO:n toimitusjohtaja Olli Salakka. Kukin toimija pohtii omasta näkökulmastaan asuntomarkkinan tämänhetkistä monin tavoin ristiriitaista tilannetta. Lisäksi toimijat pyrkivä esittämään konkreettisia ehdotuksia pitkittyneiden rakenteellisten ongelmien ratkaisemiseksi. Tilastokeskus esittelee ja kommentoi tilaisuudessa asuntojen vuokrien tilastoa vuoden 2009 toiselta vuosineljännekseltä.

Lue lisää ›

Vuokra-asunnon löytämistä pyritään helpottamaan bussikuljetuksilla asuntonäytöltä toiselle

Vuokra-asunnon hakijat joutuvat usein käymään lukuisissa asuntoesittelyissä saadakseen toiveitaan vastaavan asunnon. Ongelma korostuu loppukesästä, jolloin sekä opiskelijat että lapsiperheet hakevat aktiivisesti vuokra-asuntoja. Tilanne vuokramarkkinoilla ruuhkautuu, kun koulujen syyslukukaudet on päästävä aloittamaan uudella kotipaikkakunnalla. Sukkulointi asuntonäytöillä vieraassa kaupungissa tuntuu usein vaikealta ja raskaalta, ja siksi Vuokraturva alkaa kuljettaa asiakkaitaan esittelyltä toiselle tilausajoilla. Vuokra-asuntoja voi bussiin hyppäämällä nähdä jopa parikymmentä peräjälkeen yhden päivän aikana ja ilman tuskailua perille löytämisen tai ehtimisen kanssa.

Lue lisää ›

Opiskelijoilla edessä erityisen vaikea syksy vuokra-asuntomarkkinoilla

Epävarma taloustilanne lisää vuokra-asumisen suosiota ensisijaisena asumisvaihtoehtona opiskelijoiden keskuudessa. Opintonsa aloittavien ja heidän vanhempiensa varovaisuus omistusasunnon ostamisessa on lisääntynyt. Ensiasuntoja ostavat nyt lähinnä jo työelämään vakituisesti siirtyneet ja työpaikkansa pysyvyyteen luottavat nuoret.  Edes valtion tarjoama uusi 3000 euron tuki ensiasunnon ostajalle ei riitä kumoamaan opiskelijoiden huolta asuntojen hintojen tulevasta kehityksestä ja siitä tosiasiasta, että opiskelijoiden tarvitsemia osa-aikaisia työpaikkoja on nykyisessä taloustilanteessa entistä vaikeampi löytää. Opiskelijoilla onkin edessä poikkeuksellisen vaikea syksy asuntomarkkinoilla. Vuokraturva ehdottaa ratkaisuksi, että tulevaisuudessa nykyistä useampi oppilaitos mahdollistaisi opintojen aloittamisen syksyn lisäksi myös kevätlukukauden alusta. Tällöin jokasyksyinen vuokra-asuntojen kysyntäpiikki tasoittuisi.

Lue lisää ›

Vuokra- ja omistusasuntoa etsitään nyt rinnakkain

Lapsiperheiden muuttosesonki ajoittuu koulujen kesäloma-aikaan. Epävarma taloustilanne on nostanut asuntomarkkinoilla esiin uuden ilmiön. Yhä useampi muuttoa suunnittelevat perheet käy yhtä aikaa sekä omistusasuntojen että vuokra-asuntojen näytöillä. Sopivan ja kohtuuhintaisen vaihtoehdon löytyminen ratkaisee, kumpaan vaihtoehtoon lopulta päädytään.

Lue lisää ›

Yhteinen tiedotustilaisuus vuoden 2009 ensimmäisen neljänneksen vuokratilastojen julkistuspäivänä

Helsinki – Turku – Tampere – Lahti

Vuokraturva, Tilastokeskus, Suomen Vuokranantajat ry ja Vuokralaisten Keskusliitto ry järjestävät yhteisen tiedotustilaisuuden asuntojen vuokrien kehityksestä ja vuokramarkkinan näkymistä torstaina 7.5.2009 klo 11–12. Helsingissä järjestetään valtakunnallinen päätilaisuus. Alueelliseen tilanteeseen keskittyvät paikalliset tilaisuudet järjestetään samanaikaisesti Turussa, Tampereella ja Lahdessa. Tilastokeskus tuo esiin julkaistavan vuokratilaston keskeisimpiä havaintoja myös alueellisesti.

Lue lisää ›

Asumiseen liittyvät työsuhde-edut ja niiden verohyödyt selvitetään

Vuokraturva ja Vuokralaisten Keskusliitto käynnistävät selvityksen yritysten työntekijöilleen tarjoamista asumiseen liittyvistä eduista. Tarkoituksena on selvittää, missä määrin yritykset osaavat hyödyntää toiminnassaan työsuhdeasunnoista työntekijälle ja työnantajalle syntyvää veroetua.

Lue lisää ›

Asuntoturva ostaa yksityishenkilöiltä 800 omistusasuntoa vuokra-asunnoiksi

Vuokraturva-ryhmään kuuluva Asuntoturva Oy ostaa yksityishenkilöiltä 800 omistusasuntoa ja muuttaa ne vuokra-asunnoiksi. Ostetut asunnot on tarkoitus pitää Asuntoturvan pääomarahastoissa pitkäaikaisessa vuokrauskäytössä. Yksityishenkilöt voivat myydä asuntonsa rahastoille ilman välityspalkkiota.

Lue lisää ›

Tiedotustilaisuus vuoden 2008 vuokratilastojen julkistuspäivänä

Vuokraturva, Tilastokeskus, Suomen Vuokranantajat ry ja Vuokralaisten Keskusliitto ry järjestävät yhteisen tiedotustilaisuuden vuokrien kehityksestä ja vuokra-asuntojen tarjontanäkymistä perjantaina 20.2.2009. Tilaisuudessa tuodaan eri näkökulmista esiin vuokra-asuntorakentamisen mahdollisuuksia taantuman torjumisessa ja kommentoidaan sekä päätettyjä että suunniteltuja valtion tukitoimia. Vuokra-asuntojen uudistuotannon markkinakommentin antaa SATO:n toimitusjohtaja Erkka Valkila.

Lue lisää ›

Ennuste vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien kehityksestä vuonna 2009

Ennusteessa ovat mukana seuraavat kaupungit: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Kerava, Järvenpää, Porvoo, Lahti, Turku, Tampere ja Oulu.

Lue lisää ›

Asuntoturva kokosi 500 vuokra-asunnon rahaston

Vuokraturva-ryhmään kuuluva Asuntoturva Oy, Auratum-yhtiöihin kuuluva Auratum Kiinteistöt Oy ja Öhman Rahastoyhtiö ovat saaneet valmiiksi 500 vapaarahoitteisesta asunnosta koostuvan rahaston. Rahasto osti 500 omistusasuntoa ja vuokrasi ne.

Lue lisää ›

Vuokraturva kasvaa ja työllistää

Vuokra-asuntojen vahva kysyntä ja suurten yritysten henkilöstöjärjestelyt paisuttavat Vuokraturvaa vuonna 2009. Uutta henkilökuntaa palkataan ja koulutetaan jo kevään aikana noin 30 henkeä. Vuokraturva arvioi vuoden 2009 muodostuvan yhtiön kaikkien aikojen parhaaksi.

Lue lisää ›

Joulu tulee vuokra-asunnon hakijallekin

Vuokramarkkina hiljenee joulukuun lähestyessä. Vaikka vuokra-asuntojen kysyntä on ollut kesällä ja syksyllä poikkeuksellisen vilkasta, tänäkin vuonna vuokralaiset ajoittavat muuttonsa joulukuulle vain, jos siihen on aivan erityinen syy. Suomalaiset eivät halua viettää jouluaan muuttojärjestelyjen keskellä. Nopeaa vuokrausta toivova vuokranantaja joutuukin joulukuussa tinkimään vuokrapyynnöstään. Tämän seurauksena liikkeellä olevien vuokralaisten on joulukuussa hieman tavallista helpompaa löytää kohtuuhintainen vuokra-asunto.

Lue lisää ›

Yhteinen tiedotustilaisuus vuokra-asuntomarkkinan tilanteesta

Vuokraturva, Tilastokeskus, Suomen Vuokranantajat ry, Vuokralaisten Keskusliitto ry, Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry järjestävät yhteisen tiedotustilaisuuden, jossa luodaan yleiskatsaus uuteen tilanteeseen nopeasti muuttuneilla vuokramarkkinoilla. Tiedotustilaisuudessa julkistetaan myös vuokra-asunnon välittäjien työtä ohjaava Hyvä vuokravälitystapa – ohjeistus, jonka tarkoituksena on ehkäistä hyvän tavan vastaisia toimintamalleja vuokra-asuntojen välityksessä. 

Lue lisää ›

Myymättömille asunnoille olisi kova kysyntä vuokramarkkinoilla

Yhä kasvava myymättömien asuntojen tarjonta ja toisaalta jyrkästi paheneva vuokra-asuntopula voisivat ratkaista toinen toisiaan. Nopealiikkeisimmät kahden asunnon loukkuun jääneet ovatkin jo turvautuneet edellisessä lamassa hyväksi havaittuun keinoon ja neuvotelleet pankin kanssa mahdollisuuden laittaa vanhan asuntonsa vuokralle odottamaan kaupankäynnin vilkastumista.

Lue lisää ›

Tiedotustilaisuus opiskelijoiden vuokra-asuntomarkkinasta

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätio Hoas on vastaanottanut ennätysmäiset 6000 asuntohakemusta. Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat ovat nousseet. Opiskelijoiden asunnonsaanti saattaa tänä syksynä olla vaikeampaa kuin koskaan 2000-luvulla. Näkökulmat ongelman ratkaisuun ovat erilaiset. Suomen Vuokranantajien mukaan vuokra-asuntoja saataisiin kyllä lisää, jos vuokranantajan saama tuotto olisi nykyistä parempi. Vuokralaisten Keskusliiton mukaan taas nykyisetkin vuokratasot ovat jo kestämättömät.

Lue lisää ›

Tiedotustilaisuus pääkaupunkiseudun vuokra-asuntomarkkinoiden tilanteesta

Vuokraturva järjestää yhteistyössä Tilastokeskuksen, Suomen Vuokranantajat ry:n ja Vuokralaisten Keskusliitto ry:n kanssa vuokra-asuntomarkkinoiden tilanteesta tiedotustilaisuuden, jonka pääpuhujana on asuntoministeri Jan Vapaavuori. Tiedotustilaisuus järjestetään keskiviikkona 7.5.2008 klo 11.00–12.00 Helsingissä ravintola Loisteessa osoitteessa Kaivokatu 3, 10. krs. Tilastokeskus julkistaa asuntojen vuokrien tuoreimman neljännesvuositilaston samana aamuna klo 9.00.

Lue lisää ›

Vuokraturva aloittaa vuokra-asuntojen välityksen Lahdessa

Pääkaupunkiseudun suurin vuokravälitystoimisto Vuokraturva laajentaa toimintaansa Lahteen. Uusi toimisto aloittaa toimintansa maaliskuussa ja huolehtii jatkossa Vuokraturvan asiakkaiden Lahden talousalueen sijaitsevien asuntojen vuokrauksesta. Vuokraturva suunnittelee vuosina 2008–2010 avaavansa toimistot myös Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Kuopioon ja Ouluun. Vuokrauspalvelujen toimialueen laajennuksen taustalla on Vuokraturvan markkinajohtajan asema myös sijoitusasuntojen hankintapalveluissa. Sijoituskohteita on viimeisen vuoden aikana hankittu pääkaupunkiseutua laajemmalta alueelta.

Lue lisää ›

Tiedotustilaisuus asuntojen vuokrien kehityksestä vuonna 2007

Vuokraturva, Tilastokeskus, Suomen Vuokranantajat ry ja Vuokralaisten Keskusliitto ry järjestävät yhteisen tiedotustilaisuuden asuntojen vuokrien kehityksestä. Syksyn ja talven aikana varsinkin pääkaupunkiseudun osalta paljon keskustelua ja ristiriitaista uutisointia synnyttäneestä aiheesta pyritään antamaan tilaisuudessa mahdollisimman kokonaisvaltainen kuva. Esiin pyritään tuomaan myös vuokramarkkinoiden eri osapuolien näkökulmat asiaan. Tiedotustilaisuus järjestetään torstaina 21.2.2008 klo 11.00–12.00 Helsingissä Hotelli Tornin Näköalakabinetissa osoitteessa Yrjönkatu 26. Tilastokeskus julkistaa asuntojen vuokrien vuositilaston vuodelta 2007 samana aamuna klo 9.00.

Lue lisää ›

Vuokra-asuntojen järjestäminen Helsingin yliopiston kansainväliselle henkilökunnalle

Helsingin yliopisto ja Vuokraturva aloittavat yhteistyön, jossa Vuokraturva järjestää vuokra-asuntoja Helsingin yliopiston tiedekuntiin ulkomailta saapuville professoreille ja muulle tutkimus- ja opetustehtävissä työskentelevälle kansainväliselle henkilökunnalle. Asuntoja vuokrataan sekä yksityisiltä vuokranantajilta että instituutioilta.

Lue lisää ›

Yksityissijoittajille suunnattu asuntorahasto sijoittanut jo kymmeniä milj. euroja vuokra-asuntoihin

Asuntoturvan ja Öhman Varainhoidon yksityisille sijoittajille suunnattu asuntoihin sijoittava suljettu rahasto aloitti toimintansa 25.4.2007. Rahaston on kahdeksan ensimmäisen toimintakuukautensa aikana sijoittanut vuokra-asuntoihin kymmeniä miljoonia euroja. Sijoitukset tehdään hankkeessa yhteistyökumppanina toimivan Vuokraturvan kautta. Asunnot sijaitsevat valtaosin pääkaupunkiseudulla. Rahaston nimi on Quorum Asuntoturva I Ky. Rahasto on täyteen merkitty.

Lue lisää ›

Uusi keino yrityksille työntekijöiden vuokra-asuntojen järjestämiseen

Pääkaupunkiseudun paheneva työvoimapula ja vuokra-asuntopula luovat työnantajille paineita vuokra-asuntojen järjestämiseen. Työnantajat eivät itse kuitenkaan halua sitoa suuria pääomia asuntojen omistamiseen. Markkinoille on tullut uusi palvelu, jossa työnantaja järjestää ostopalveluna työntekijälle hänen toivomuksiaan vastaavan vuokra-asunnon. Uudella palvelulla on jo kymmeniä käyttäjiä.

Lue lisää ›

Pienten asuntojen vuokrat nopeassa nousussa pääkaupunkiseudulla

Vapaarahoitteisten yksiöiden ja pienten kaksioiden vuokrat ovat kesän aikana nousseet pääkaupunkiseudulla poikkeuksellisen nopeasti. Suosituimmilla alueilla pienten asuntojen vuokrat ovat nousseet keväästä jopa 10 prosenttia.

Lue lisää ›

Ensimmäinen yksityissijoittajille suunnattu asuntorahasto aloitti toimintansa tänään

Quorum Rahastoyhtiö Oy:n ja Asuntoturva Oy:n yksityisille sijoittajille suunnattu asuntoihin sijoittava rahasto on aloittanut toimintansa ensimmäisenä Suomessa. Rahaston tavoitekoko on noin 50 miljoonaa euroa, ja sijoittajien lukumäärä on rajattu. Sijoitukset tehdään hankkeessa yhteistyökumppanina toimivan Vuokraturvan kautta hankittaviin vuokra-asuntoihin, jotka sijaitsevat valtaosin pääkaupunkiseudulla. Rahaston nimi on Quorum Asuntoturva I Ky.

Lue lisää ›

Vuokraturva kemikaaliviraston työntekijöiden vuokra-asuntojen järjestäjäksi

Helsingin kaupunki on valinnut Vuokraturvan Euroopan kemikaaliviraston henkilökunnan tarvitsemien vuokra-asuntojen järjestäjäksi. Kaupunki tarjoaa osana palvelupakettiaan kemikaaliviraston ulkomailta muuttaville virkamiehille ja muille työntekijöille asuntoasioiden järjestelyapua Suomessa. Palvelua tarvitsevia varten kaupunki on valinnut ulkopuoliseksi palveluntuottajaksi Vuokraturvan, jolla on vuokravälityksen markkinajohtajana vahva tuntemus Suur-Helsingin asuntomarkkinoista. Kemikaalivirastoon on arvioitu rekrytoitavan vuoden 2008 loppuun mennessä 220 virkamiestä ja muuta työntekijää.

Lue lisää ›

Aktia ja Vuokraturva tuomassa markkinoille Suomen ensimmäisen asuntosijoitusrahaston

Aktia Säästöpankki Oyj ja Vuokraturva Oy ovat ensimmäisenä tuomassa erikoissijoitusrahastomuotoisen asuntorahaston Suomen markkinoille. Eduskunta hyväksyi lain kiinteistörahastolain ja sijoitusrahastolain sekä eräiden niihin liittyvien lakien muuttamisesta 31.1.2007. Tarkoituksena on nyt tuoda markkinoille ensimmäinen Suomessa koskaan perustettu kiinteistörahastolain ja sijoitusrahastolain mukainen kiinteistörahasto.

Lue lisää ›

Vuokraturvalta ja Aktia Säästöpankilta uusia palveluja edistämään asuntosijoittamista Suomessa

Sijoitusasunto on sijoitus Suomeen. Alan etujärjestöt ovat huolissaan vuokra-asuntojen määrän voimakkaasta laskusta ja mahdollisesti edessä olevasta vuokra-asuntopulasta. Vuokraturva Oy ja Aktia Säästöpankki Oyj ovat kehittäneet palveluitaan edistääkseen asuntosijoittamista ja lisätäkseen yksityishenkilöiden omistamien vuokra-asuntojen määrää Suomessa. Hyvää sijoitusasuntoa ei tarvitse enää välttämättä etsiä itse.

Lue lisää ›

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen ja tilastoimiseen. Haluan lisätietoja »Hyväksy »