Pienten asuntojen vuokrat nopeassa nousussa pääkaupunkiseudulla

Vapaarahoitteisten yksiöiden ja pienten kaksioiden vuokrat ovat kesän aikana nousseet pääkaupunkiseudulla poikkeuksellisen nopeasti. Suosituimmilla alueilla pienten asuntojen vuokrat ovat nousseet keväästä jopa 10 prosenttia.

Kesä oli pääkaupunkiseudun vuokramarkkinoilla erittäin vilkas. Vuokra-asuntojen kasvavan kysynnän taustalla on korkotason nousu, joka on lisännyt vuokra-asumisen kiinnostavuutta omistusasumiseen verrattuna. Tarjontaa suurempi kysyntä on Vuokraturvan tilastojen mukaan nostanut vuokria poikkeuksellisen nopeasti. Vuokraturva varoittaa myös vuokrien nousun jatkumisesta syksyllä opiskelijoiden aiheuttaman kysyntäpiikin seurauksena.

Vuokrien nousu on ollut kaikkein nopeinta kantakaupungissa ja metroradan varressa. Isojen kaksioiden ja suurempien asuntojen vuokrien nousu on ollut maltillisempaa, mutta pienten asuntojen vuokrien nousu heijastuu todennäköisesti ajan myötä pääkaupunkiseudun koko vapaarahoitteiseen vuokra-asuntokantaan.

Kysynnän kasvun nopea vaikutus vuokratasoon on pohjimmiltaan seurausta vuokra-asuntojen riittämättömästä määrästä pääkaupunkiseudulla. Ongelmaa pahentaa se, että osa vuokra-asuntokannasta ei kunnoltaan tai sijainniltaan enää vastaa asunnonhakijoiden tämän hetken vaatimuksia. Tämä vaikuttaa osaltaan siihen, että kilpailu hyvistä vuokra-asunnoista on erittäin kovaa.

Lisätietoja

Timo Metsola, hallituksen puheenjohtaja, puh. 041 5280 334

Vuokraturva Oy lyhyesti
Vuokraturva on markkinajohtaja asuntojen vuokravälityksessä pääkaupunkiseudulla. Vuokraturva vuokraa yksityishenkilöiden ja instituutioiden asuntokantaa ja tekee tiivistä yhteistyötä Suomen Vuokranantajat ry:n ja Vuokralaisten Keskusliitto ry:n kanssa.
www.vuokraturva.fi

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen ja tilastoimiseen. Haluan lisätietoja »Hyväksy »