Vuokratilastojen julkistuspäivän yhteinen tiedotustilaisuus

Vuokraturva, Tilastokeskus, Suomen Vuokranantajat ry ja Vuokralaiset ry järjestävät yhteisen tiedotustilaisuuden asuntojen vuokrien kehityksestä ja vuokramarkkinan ennätysvilkkaasta opiskelijasesongista perjantaina 6.8.2010 klo 11-12.  Tilastokeskus esittelee tilaisuudessa vuoden 2010 toista vuosineljännestä koskevan samana päivänä julkaistavan uusimman vuokratilaston.

Kukin toimija pohtii markkinatilannetta omasta roolistaan. Näkökulmat vuokra-asuntopulaan liittyvien ongelmien ratkaisuun ovat erilaiset. Suomen Vuokranantajien mukaan vuokra-asuntoja saataisiin kyllä lisää, jos vuokranantajan saama tuotto olisi nykyistä parempi. Vuokralaiset ry:n (ent. Vuokralaisten Keskusliitto) mukaan taas nykyisetkin vuokratasot ovat jo kestämättömät. Vuokraturva taas painottaa, että vuokra-asuntokanta on osittain vääränlaista, ja kysyntä ja tarjonta eivät siksi kohtaa.

Loppukesän vuokra-asuntopulaa vaikeuttaa jälleen se, että lähes kaikki uudet opiskelijat ovat liikkeellä yhtä aikaa. Lisäksi asuntomarkkinan painopiste on kevään jälkeen kallistunut yleisestikin asuntokaupasta vuokramarkkinoiden suuntaan. Tänä kesänä vuokra-asuntojen kysyntä näyttäisi olevan kovinta kymmeneen vuoteen. Vuokraturva ehdotti jo viime kesänä opintojen aloituksen nykyistä laajempaa porrastamista syys- ja kevätlukukauden kesken. Avainministerit ovat tukeneet ehdotusta, ja tiedotustilaisuudessa käsitellään myös tämän uudistuksen etenemistä.

AIKA JA PAIKKA

Valtakunnallinen tiedotustilaisuus järjestetään perjantaina 6.8.2010 klo 11.00–12.00 Ravintola Loisteen Vaakuna-kabinetissa osoitteessa Kaivokatu 3, 10. kerros, Helsinki.

Tilaisuuden jälkeen järjestetään mahdollisuus kuvituskuvien ottamiseen Helsingin keskustan vuokra-asunnoissa. Tilaisuus on avoin tiedotusvälineille.

ALUEELLISET TILAISUUDET

Paikalliseen tilanteeseen tarkemmin keskittyvät tilaisuudet järjestetään samaan aikaan valtakunnallisen tiedotustilaisuuden kanssa Turussa, Tampereella ja Lahdessa.

TURKU:   Hotelli Scandic Plaza, Yliopistonkatu 29

TAMPERE:   Hotelli Ilves, Hatanpään valtatie 1

LAHTI:   Alex Park Hotel, Rauhankatu 14

LISÄTIEDOT

Timo Metsola, hallituksen puheenjohtaja, Vuokraturva Oy, p. (09) 6877 550

TAUSTAMATERIAALIA

Uutisia vuokra-asumisesta

Uutisia asuntosijoittamisesta

Vuokraturvan blogi

Tilastokeskuksen aiemmat julkaisut

VUOKRATURVA OY LYHYESTI

Vuokraturva on markkinajohtaja asuntojen vuokravälityksessä ja sijoitusasuntojen hankintapalveluissa. Vuokraturva välittää sekä yksityishenkilöiden, instituutioiden että asuntoihin sijoittavien rahastojen asuntokantaa.

www.vuokraturva.fi

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen ja tilastoimiseen. Haluan lisätietoja »Hyväksy »