Tietopankki

Kauppatarjouksen tekeminen asunnosta

Ota huomioon nämä vinkit, kun aiot tehdä tarjouksen myynnissä olevasta asunnosta:

Kauppatarjous

Voit pyytää asunnon myyntiä hoitavaa välittäjäämme lähettämään sinulle sähköpostilla esitäytetyn ostotarjouslomakkeen, jonka voit rauhassa täyttää loppuun.  Halutessasi saat ostotarjouksen myös asuntoesittelystä joko tyhjänä lomakkeena tai valmiiksi esitäytettynä.

Sopiva voimassaoloaika

Suosittelemme tarjoukselle lyhyttä, maksimissaan noin kahden vuorokauden voimassaoloaikaa. Myyjä voi tarvittaessa pyytää lisäaikaa tarjoukseen vastaamiseen.

Täytä tarjous huolellisesti

Tarkista huolellisesti tarjouksen tiedot ennen allekirjoitusta. Kiinnitä huomiota erityisesti siihen, että summat, päivämäärät sekä omat henkilö- ja yhteystietosi ovat varmasti oikein.

Tarjoa rohkeasti! 

Voit tehdä rohkeasti asunnosta haluamasi tarjouksen. Myyjä saattaa tehdä sinulle vastatarjouksen, vaikka päättäisikin olla hyväksymättä tarjousta sellaisenaan.

Erityisen halutut kohteet

Osa myyntiin tulevista asunnoista myydään ensiesittelyn perusteella, joten tarjouksen teossa nopeus on usein valttia. Voit tehdä asunnosta myös ilmoituksessa mainittua myyntihintaa suuremman tarjouksen, jos haluat varmistaa, että tekemäsi tarjous erottuu mahdollisten kilpailevien tarjousten joukosta.

Myynnissä olevat asunnot »
Vinkit asunnon ostajalle »