Blogi

Here to help

Energiatodistuksia ei saa maksattaa kahteen kertaan

Energiatehokkuus ja ekologisuus ovat tärkeimmät arvovalintamme, ja tuleva kehitys on ennen kaikkea kiinni yksittäisten ihmisten suhtautumisesta.

Valitettavasti monella tavalliselle kuluttajalle on syntynyt kuva, että energiatehokkuus tarkoittaa kovempia kustannuksia. Tässä kohtaa osalla isännöitsijöistä on peiliin katsomisen paikka.

Asunto-osakeyhtiö tilaa rakennusta koskevan energiatodistuksen osakkeenomistajien rahoilla. Tämän jälkeen isännöitsijä vain liittää valmiin energiatodistuksen isännöitsijäntodistuspakettiin. Lisätyön vähäisyydestä johtuen monet arvostetut isännöitsijätoimistot nostivat isännöitsijäntodistuspaketin hintaa maltillisesti 5-10 eurolla tai eivät lainkaan.

Valitettavasti samaan aikaan merkittävä joukko isännöitsijöitä nosti energiatodistussivun lisäämisen varjolla isännöitsijäntodistuspaketin hinnan jopa kaksin- tai kolminkertaiseksi. Aiemmin peritty 20–40 euron veloitus saattoi hypätä kerralla 50–150 euroon.

Tällaisiin epäasiallisiin ja energiatalkoiden mainetta vahingoittaviin korotuksiin asunto-osakeyhtiöiden hallitusten kannattaa reagoida.

Timo Metsola
hallituksen puheenjohtaja
Vuokraturva Oy