Blogi

Here to help

Jos aiot vuokrata kesällä asunnon, toimi nyt

Heinäkuusta syyskuulle ajoittuva kesäsesonki on vuoden vilkkainta aikaa vuokramarkkinoilla. Silloin pienen vuokra-asunnon saaminen varsinkin suurimmista kaupungeista voi tuntua lähes toivottomalta. Lisäksi tuon kovimman kysynnän jakson aikana asunnoista pyydetään selvästi korkeampia vuokria kuin muulloin.

Niiden henkilöiden, jotka ovat opiskelupaikan tai uuden työn takia muuttamassa kesän aikana, kannattaa ehdottomasti pyrkiä ajoittamaan asunnonhaku kesäkuulle. Jos asunnon haun jättää heinä- tai elokuulle, näytöt ovat ruuhkaisia, itselle sopivan asunnon saaminen hankalaa ja vuokrapyynnöt normaalia korkeampia. Kesäkuussa sen sijaan suuri osa uusista opiskelijoista vielä odottaa opiskelupaikan varmistumista, joten nyt vuokra-asunnon löytää vielä suhteellisen helposti, jopa pääkaupunkiseudultakin. Aikainen lintu löytää madon, ja siksi kannattaa toimia nopeasti.

Erityisesti niiden opiskelijoiden, joiden opiskelupaikka on käytännössä varma, kannattaa olla liikkeellä asunnonhaussa jo ennen heinäkuuta ja opiskelijoiden jokavuotista asuntoryntäystä.

Timo Metsola
hallituksen puheenjohta
Vuokraturva