Blogi

Here to help

Jos asunto ei mene kaupaksi, vuokrausta kannattaa kokeilla juuri nyt

Asuntokaupan tilanne on haastava. Moni jo pitkään asuntoaan myynyt joutuu miettimään, jääkö asuntoon itse asumaan, laskeeko hintapyyntöä vai kokeileeko vuokrausta. Se mikä näistä vaihtoehdoista on paras, riippuu elämäntilanteesta. Mutta jos vuokrausta on tarkoitus kokeilla, paras hetki siihen on juuri käsillä.

Vuokramarkkinoiden kesäsesonki alkaa nimittäin nyt heinäkuun puolivälissä, ja kaikkein kiivain vaihe jatkuu seuraavat neljä viikkoa. Uudelle paikkakunnalle muuttavat opiskelijat etsivät kuumeisesti asuntoa. Samaan aikaan lapsiperheet pyrkivät löytämään uuden asunnon ennen koulujen alkua. Tänä kesänä näyttäisi siltä, että moni ostamista ja vuokraamista rinnakkain pohtinut lapsiperhe on kallistumassa vuokraamisen puolelle.

Ajoitus on vuokramarkkinoilla tärkeä, koska kolmen kesäkuukauden aikana tehdään suurin piirtein yhtä paljon vuokrasopimuksia kuin koko muuna vuonna yhteensä. Ja loppukesää kohti vauhti vain kiihtyy. Jos myynnissä pitkään olleen asunnon heikkoon kysyntään tuskastunut vuokrauksen kokeilija myöhästyy kesäsesongista, se voi vaikeuttaa vuokrausta yllättävän paljon. Syksyllä kysyntä vähenee vuokramarkkinoiden hiljaisimman jakson eli alkutalven lähestyessä.

Timo Metsola
hallituksen puheenjohtaja
Vuokraturva