Blogi

Here to help

Myyntiturvan ja Huom!-ketjun yhteistyö kertoo aikojen muuttumisesta

Pankkien kokonaan omistamat kiinteistönvälitysketjut hallitsivat pitkään markkinoita täysin suvereenisti. Edelleen niiden markkinaosuus on melko vahva, mutta laskeva. Tilannetta muuttivat ensinnäkin Huoneistokeskuksen ja SKV:n omistuksen enemmistön siirtyminen pääomasijoittajalle. Toisaalta kiinteistönvälityksen kilpailua kiristävät yksityiset ketjut, jotka eivät koskaan ole pankkien määräysvallassa olleetkaan.

Ensimmäinen tällainen yritys oli viime vuosikymmenellä ensin hienosti menestynyt ja sitten epäselviin kilometrikorvauksiin kompuroinut Habita. Seuraavaksi välitysmarkkinoita ravisteli Igglo, joka avasi tietä ennakkoluulottomille muutoksille, mutta jonka siivet eivät lopulta kantaneet. http://vuokraturva.fi/yritys/blogi/igglo-antoi-kiinteistoenvaelitysalalle-paljon-muut-korjaavat-hedelmaet

Seuraavassa aallossa tulivat tällä vuosikymmenellä perustettu ja alan vanhan tutun nimen napannut Huom!-ketju ja Vuokraturvan lanseeraama Myyntiturva.

Yhteistä näille uusille voimille on se, että ne ovat löytäneet oman perinteisistä pankkileirien ketjuista poikkeavan kulman välitystyön tekemiseen. Kysyä voi, mistä johtuu, että pankit ylipäänsä enää kiinteistönvälitysliikkeitä omistavat. Tottakai asuntokaupat tehdään yleensä lainalla, mutta niin tehdään autokaupatkin, eivätkä pankit kuitenkaan autoliikkeitä omista.

Asiakkaat kilpailuttavat pankit joka tapauksessa, ja ainakaan alan konkarien juttujen mukaan pankkitaustainen enemmistöomistaja ei ole aina omiaan lisäämään liiketoiminnan ketteryyttä.

Huom ja Myyntiturva kasvavat nyt vauhdilla, vaikka kiinteistönvälitysala muuten sukeltaa kauppamäärien laskiessa. Vuosi kuvitella, että ne kilpailisivat verisesti ja kenties haukkuisivat toisiaan. Mutta sen sijaan Myyntiturva ja Huom ovat julkistaneet molemmille varsin tärkeän valtakunnallisen yhteistyön.

Myyntiturvan asiakkaiden kiinteistömuotoisten omakoti- ja paritalojen myynnin hoitaa jatkossa Huom. Näin pystymme tarjoamaan asiakkaillemme myös ne palvelut, joihin emme ole itse erikoistuneet. Ja tekemään sen siten, että Myyntiturva pitää tiiviisti yhteyttä asiakkaaseen ja valvoo hänen etunsa erityisesti huomioiden, että kaikki sujuu juuri niin kuin pitääkin.

Myyntiturva ja koko Vuokraturva ovat keskittyneet pääasiassa vuokravälitykseen, sijoitusasuntoihin ja osakehuoneistojen myyntiin. Huom!-ketju taas on erittäin vahva kiinteistömuotoisten pari- ja omakotitalojen myynnissä. Kahden nopeasti kasvavan toimijan yhteistyöllä on voitettavissa paljon enemmän kuin pelkällä yksisilmäisellä kilpailulla.

Molemmat edustavat muutosta ja murrosta alalla. Hengenheimolaisuus perustuu tähän. Toimialan muutosta halutaan yhteisvoimin nopeuttaa.

Timo Metsola
hallituksen puheenjohtaja
Vuokraturva