Tiedotteet

Here to help

Aktia ja Vuokraturva tuomassa markkinoille Suomen ensimmäisen asuntosijoitusrahaston

Aktia Säästöpankki Oyj ja Vuokraturva Oy ovat ensimmäisenä tuomassa erikoissijoitusrahastomuotoisen asuntorahaston Suomen markkinoille. Eduskunta hyväksyi lain kiinteistörahastolain ja sijoitusrahastolain sekä eräiden niihin liittyvien lakien muuttamisesta 31.1.2007. Tarkoituksena on nyt tuoda markkinoille ensimmäinen Suomessa koskaan perustettu kiinteistörahastolain ja sijoitusrahastolain mukainen kiinteistörahasto.

Asuntorahasto tulee sijoittamaan suomalaisten kasvukeskusten asuntoihin, erityisesti pääkaupunkiseudulle. Sijoituskohteina ovat yksittäiset huoneistot, asuinrakennukset ja asuntoportfoliot.

Sekä yksityishenkilöillä että institutionaalisilla sijoittajilla on mahdollisuus sijoittaa asuntorahastoon. Näin myös yksityishenkilöt saavat ensimmäisen kerran mahdollisuuden sijoittaa suomalaisiin kiinteistöihin suomalaisen rahaston kautta.

Aktia on suomalainen kaksikielinen säästöpankki, jonka toiminta perustuu suomalaisten asiakkaiden – yksityishenkilöiden, paikallisten yritysten, kuntien ja voittoa tavoittelemattomien yhteisöjen – tarpeille. Aktian 74 konttoria sijaitsevat rannikkoalueilla ja sisämaan kasvukeskuksissa, kuten Tampereella. Yhdessä yhteistyökumppaniensa, säästö- ja paikallisosuuspankkien, kanssa Aktialla on noin 410 konttorin verkosto.

Vuokraturvan on pääkaupunkiseudun johtava toimija asuntojen vuokravälityksessä ja sijoitusasuntojen hankinnassa. Vuokraturva on perustanut asuntosijoitusten varainhoitoon ja siihen liittyviin tehtäviin erillisen yhtiön, Asuntoturva Oy:n.

Lisätietoja antavat
Tom Ginman, toimitusjohtaja, Aktia Rahastoyhtiö, puh 0500 404 183
Jaakko Sinnemaa, johtaja, Vuokraturva, puh 041 528 0329