Tiedotteet

Here to help

Ensimmäinen yksityissijoittajille suunnattu asuntorahasto aloitti toimintansa tänään

Quorum Rahastoyhtiö Oy:n ja Asuntoturva Oy:n yksityisille sijoittajille suunnattu asuntoihin sijoittava rahasto on aloittanut toimintansa ensimmäisenä Suomessa. Rahaston tavoitekoko on noin 50 miljoonaa euroa, ja sijoittajien lukumäärä on rajattu. Sijoitukset tehdään hankkeessa yhteistyökumppanina toimivan Vuokraturvan kautta hankittaviin vuokra-asuntoihin, jotka sijaitsevat valtaosin pääkaupunkiseudulla. Rahaston nimi on Quorum Asuntoturva I Ky.

Rahaston omistamasta asuntokannasta merkittävä osa tulee koostumaan yksittäisistä asuinhuoneistoista, lähinnä yksiöistä ja kaksioista. Yksittäisellä asunnonomistajalla on mahdollisuus myydä asuntonsa rahastolle ilman välityspalkkiota. Rahaston odotetaan lisäävän pienten asuntojen likviditeettiä markkinoilla.

Rahaston tarvitsemat asunnonvälityspalvelut tuottaa Vuokraturva, joka on pääkaupunki-seudulla markkinajohtaja asuntojen vuokravälityksessä ja sijoitusasuntojen hankinnassa. Ensimmäiset asuntokaupat tullaan tekemään jo kuluvan viikon aikana.

Kommandiittiyhtiömuotoinen rahasto aloitti toimintansa juuri ennen sijoitus- ja kiinteistörahastolakeihin 1.5.2007 voimaan tulevia muutoksia.

Lisätietoja

Kristian Warras, toimitusjohtaja, Quorum Rahastoyhtiö Oy, puh. 050 675 76
Jaakko Sinnemaa, toimitusjohtaja, Asuntoturva Oy, puh. 041 528 0329

Tiedotustilaisuus

ke 25.4.2007 klo 13.00–13.30, Palace Hotellin Merikabinetti 2:ssa, Eteläranta 10, 10. krs

Quorum Rahastoyhtiö Oy lyhyesti
Quorum Rahastoyhtiö on ammattisijoittajien ja varakkaiden yksityishenkilöiden palvelemiseen keskittynyt suomalainen varainhoitotalo.
www.quorum.fi

Asuntoturva Oy lyhyesti
Asuntoturva on epäsuoriin asuntosijoituksiin keskittyvän varainhoidon hallinnointiyhtiö, joka yhdessä kumppaniensa kanssa toteuttaa epäsuoria asuntosijoitusinstrumentteja.
www.asuntoturva.fi