Tiedotteet

Here to help

Kutsu vuoden 2010 asuntojen vuokrien vuositilaston julkistuspäivän tiedotustilaisuuteen 4.3.2011

Vuokraturva Oy, Tilastokeskus, Suomen Vuokranantajat ry ja Vuokralaiset ry (ent. Vuokralaisten Keskusliitto) järjestävät perinteisen asuntojen vuokria koskevan yhteisen tiedotustilaisuuden perjantaina 4.3.2011 klo 11–12.

Tilastokeskus esittelee ja kommentoi tilaisuudessa samana päivänä julkaistavan asuntojen vuokrien vuositilaston vuodelta 2010.

Vuokraturva käy läpi asuntosijoittamisen näkymiä kuluvana vuonna ja kertoo, mitkä tekijät ovat viime vuosina yhdistäneet hyvin menestyneitä asuntosijoittajia. Vastaavasti selviää, mitkä asiat ovat olleet yhteisiä heikommin menestyneille.

Suomen Vuokranantajat tuo esiin, mitkä vuokramarkkinoita koskevat käsitykset ovat tarua ja mitkä totta. Osa vuokramarkkinan yleisistä myyteistä kun ei todellisuudessa pidä lainkaan paikkaansa. Yllättäen faktojen valossa totuus on joissain asioissa jopa täysin päinvastainen yleiseen käsitykseen verrattuna.

Vuokralaiset käy läpi vuokralaisten ikäjakaumaa ja kiinnittää huomiota siihen, että vaikka vuokramarkkinaa koskevissa uutisissa nuorten aikuisten näkökulma on yleensä hallitseva, yhä yleisempää on, että vuokralainen on juniorin sijasta eläkeikäinen seniori, joka katsoo maailmaa toisesta näkökulmasta.

Aika ja paikka

Valtakunnallinen tiedotustilaisuus järjestetään perjantaina 4.3.2010 klo 11.00–12.00 Hotelli Seurahuoneella osoitteessa Kaivokatu 12, Helsinki (rautatieasemaa vastapäätä).

Tilaisuuden jälkeen järjestetään mahdollisuus kuvituskuvien ottamiseen Helsingin keskustan vuokra-asunnoissa. Tilaisuus on avoin tiedotusvälineille.

Alueelliset tilaisuudet

Paikalliseen tilanteeseen tarkemmin keskittyvät tilaisuudet järjestetään samaan aikaan valtakunnallisen tiedotustilaisuuden kanssa Turussa, Tampereella ja Lahdessa.

Turku:  Hotelli Scandic Plaza, Yliopistonkatu 29
Tampere: Hotelli Ilves, Hatanpään valtatie 1
Lahti:  Hotelli Lahden Seurahuone, Aleksanterinkatu 14

Lisätietoja

Timo Metsola, hallituksen puheenjohtaja, Vuokraturva Oy, p. (09) 6877 550

Vuokraturva Oy lyhyesti

Vuokraturva on markkinajohtaja asuntojen vuokravälityksessä ja sijoitusasuntojen hankintapalveluissa. Vuokraturva välittää sekä yksityishenkilöiden, instituutioiden että asuntoihin sijoittavien rahastojen asuntokantaa.

www.vuokraturva.fi