Tiedotteet

Here to help

MM-tuomari Kari Neuvoselle Vuokraturva-palkinto mittavasta elämäntyöstä judon eteen

Judon elämäntyöpalkinnon saajaksi on valittu Savonlinnan Shikatan Kari Neuvonen, joka on yli puoli vuosisataa jatkuneella judourallaan mm. tuominnut kahdet aikuisten MM-kilpailut, valittu viidesti vuoden judotuomariksi Suomessa sekä palkittu Liikunnan ja urheilun ansioristillä.

Kari Neuvosen mittava elämäntyö niin Suomessa kuin kansainvälisillä areenoilla on nostanut esimerkillään merkittävästi judon koko suomalaisen tuomaritoiminnan tasoa. Kari on vuosikymmenten ajan ollut keskeinen esikuva lukuisille tuomareille, joista parhaat ovat lopulta myös itse nousseet tuomitsemaan otteluita kansainvälisellä tasolla.

Koko Suomen judoyhteisö voi lämpimästi ja vilpittömästi kiittää Karia hänen ainutlaatuisesta elämäntyöstään judon eteen.
”Kiitos erittäin paljon tästä huomionosoituksesta. Tämä tuli kyllä täysin puskista”, totesi Kari Neuvonen tuoreeltaan elämäntyöpalkintoa koskevan tiedon saatuaan. “Urani hienoin hetki oli se, kun sain vuonna 2007 tuomita naisten 57 kilon sarjan MM-finaali Rio de Janeirossa”, Kari muistelee.

Suomen judokentälle Kari lähettää tärkeät terveiset. ”Ensin pitää tehdä ura paljain jaloin matolla judogi päällä. Sitten voi siirtyä tuomaritehtäviin. Meillä on Suomessa kova tarve uusille tuomareille, ja toivottavasti saamme tuomarikursseille runsaasti osallistujia. Veli-Matti Karinkanta on erinomainen esimerkin nuorille tuomareille.”


Vuokraturva-palkinto lyhyesti

Vuokraturva-palkinto on yleishyödyllisen urheiluseuran vapaaehtoistyönä tehdystä mittavasta elämäntyöstä annettava tunnustuspalkinto. Palkinto annetaan joka toinen vuosi henkilölle, joka on edellä mainittujen kriteerien mukaisesti tehnyt äärimmäisen ansiokkaan ja kunnioitettavan elämäntyön judon eteen Suomessa. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Palkinnon kulloisenkin saajan valitsee tunnustuspalkinnon edellisellä kerralla saanut henkilö yhdessä Vuokraturvan edustajan kanssa. Palkinto myönnettiin järjestyksessä kolmannen kerran, ja saajan valitsivat edellisen elämäntyöpalkinnon saanut Tampereen Judon Pasi Luoma yhdessä Vuokraturvaa edustaneen Timo Metsolan kanssa.

 

Lisätietoja:

Esa Niemi
puheenjohtaja, Suomen Judoliitto, p. 0400 452 400, esa.niemi@niemi.fi

Timo Metsola
hallituksen puheenjohtaja, Vuokraturva, p. 010 2327 300, timo.metsola@vuokraturva.fi