Tiedotteet

Here to help

Myymättömille asunnoille olisi kova kysyntä vuokramarkkinoilla

Yhä kasvava myymättömien asuntojen tarjonta ja toisaalta jyrkästi paheneva vuokra-asuntopula voisivat ratkaista toinen toisiaan. Nopealiikkeisimmät kahden asunnon loukkuun jääneet ovatkin jo turvautuneet edellisessä lamassa hyväksi havaittuun keinoon ja neuvotelleet pankin kanssa mahdollisuuden laittaa vanhan asuntonsa vuokralle odottamaan kaupankäynnin vilkastumista.

Asuntokaupan ja asuntojen vuokramarkkinan tunnelmat ovat täysin päinvastaiset. Talouden epävarmuudesta ja lainaehtojen tiukentumisesta kärsivä asuntokauppa on kääntynyt asuntojen ylitarjonnaksi, kun taas vuokramarkkinoilla kärsitään asuntopulasta ja ylikysynnästä.

Nämä kaksi ongelmaa ovat nyt alkaneet kohdata toisiaan. Osa asunnon myyjistä on kyllästynyt maksamaan korkoja ja vastikkeita pitkään myynnissä olleesta asunnosta ja päätynyt vuokraamaan asuntonsa muutamaksi vuodeksi hintapyynnöstä tinkimisen sijaan.

”Vuokramarkkinat ottavat nämä asunnot avosylin vastaan. Asuntojen rakentaminen on hidas tapa vuokra-asuntopulan helpottamiseen, mutta myymättä jääneiden kohteiden laajempi siirtyminen vuokramarkkinoille voisi helpottaa ylikysyntää nopeallakin aikataululla. Samalla myös kaikkein hurjimmat vuokrankorotuspaineet tasaantuisivat”, ennustaa Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.

Sopivaa vuokra-asuntoa etsivät nyt uutena ryhmänä myös talouden epävarmuuden varovaisiksi tekemät perheet, jotka ovat jo aiemmin myyneet oman omistusasuntonsa, mutta eivät halua vielä uutta asuntoa ostaa.

Lisätietoja

Timo Metsola, hallituksen puheenjohtaja, Vuokraturva Oy, puh. 041 5280 375

 
Vuokraturva Oy lyhyesti

Vuokraturva on markkinajohtaja asuntojen vuokravälityksessä ja sijoitusasuntojen hankintapalveluissa. Vuokraturva vuokraa yksityishenkilöiden ja instituutioiden asuntokantaa sekä järjestää asunnot kemikaaliviraston työntekijöille. Vuokraturva tekee tiivistä yhteistyötä Suomen Vuokranantajat ry:n ja Vuokralaisten Keskusliitto ry:n kanssa.

www.vuokraturva.fi