Tiedotteet

Here to help

Myyntiturva hyökkää Ouluun – aloittaa myymällä asunnot ilmaiseksi

Myyntiturva on ensimmäisen toimintavuotensa aikana vallannut markkinoita, herättänyt keskustelua ja hämmentänyt kilpailijoitaan pääkaupunkiseudulla. Ensimmäinen täysimittainen kampanja markkinoiden valtaamiseksi myös muissa kasvukeskuksissa alkaa tänään Oulussa. Myyntiturvan uusi toimisto Oulussa hoitaa kaikki heinäkuun aikana saamansa asuntojen myyntitoimeksiannot ilmaiseksi, eli välityspalkkiolla 0 euroa. Vastaava aloituskampanja toi viime vuonna pääkaupunkiseudulla 10 päivässä Myyntiturvalle yli 150 asuntoa myyntiin. Myös Oulussa tavoitteet ovat korkealla.

Vuokra-asuntojen välityksen ja asuntosijoituspalveluiden markkinajohtaja Vuokraturva aloittaa viime kesän kynnyksellä täysimittaisen myyntivälityksen pääkaupunkiseudulla Myyntiturva-nimen alla. Keskeisessä asemassa markkinahäiriköksikin leimatussa uudessa konseptissa ovat kiinteät kohtuuhintaiset palkkiot, jotka määräytyvät suoraan asunnon huoneluvun mukaan. Yksiöiden kiinteä välityspalkkio on 1500 euroa + alv (1860 euroa), kaksioiden 3000 euroa + alv (3720 euroa), kolmioiden 4000 euroa + alv (4920 euroa) ja sitä suurempien asuntojen 8000 euroa + alv (9920 euroa).

Pääkaupunkiseudulta saadut hyvät kokemukset kannustivat laajentamaan toimintaa. Myyntiturvan uusi Oulun toimisto on nyt avattu osoitteeseen Torikatu 3, ja tavoitteena on vallata nopeasti merkittävä siivu Oulun asuntokaupasta.

Myyntiturva haluaa haastaa Oulun perinteisten toimijoiden välityspalkkiotason selkeästi heti alusta asti, ja sen varmistamiseksi Myyntiturva hoitaa kaikki heinäkuun 2013 aikana vastaanottamansa myyntitoimeksiannot kokonaisuudessaan täysin ilmaiseksi.

Vastaavaa saatetaan nähdä vielä muissakin kasvukeskuksissa loppuvuoden aikana.

Tässä lanseerauskampanjassa ei ole mitään ketunhäntää kainalossa, vaan ilmaiskampanja on asiakkaille aivan todellinen mahdollisuus välttyä kokonaan tuhansien eurojen välityspalkkiolta ja saada silti asuntonsa sujuvasti ja hyvään hintaan myydyksi. Viime vuonna pääkaupunkiseudulla toteutettu vastaava kampanja on osaltaan tästä todiste.

Toimeksiannon asuntonsa myymisestä voi Myyntiturvalle antaa kuka tahansa. Ilmaiskampanja koskee kuitenkin vain asunto-osakeyhtiöissä sijaitsevia asuntoja, joihin Myyntiturva on erikoistunut. Niitä tosin ovat käytännössä lähes kaikki kerrostalohuoneistot sekä useimmat rivi- ja paritalohuoneistot.

Palvelu on vastaava kuin muillakin välitystoimistoilla. Myyntiturva markkinoi kohteitaan jopa laajemmin kuin useimmat sen kalliimmista kilpailijoista. Jokaista välitettävää asuntoa markkinoidaan ilman eri korvausta sekä Etuovella, Oikotiellä että Jokakodissa.

Mikä sitten erottaa Myyntiturvan kilpailijoista? Kuinka on mahdollista toimia kannattavasti muita matalammalla palkkiotasolla?

”Huomattavan edullisen välityspalkkiotason ansiosta myyntivälittäjiemme aikaa ei juuri mene turhiin arviokäynteihin, jotka ovat perinteisesti kiinteistönvälitysalan suurin haaste. Alan suuri ongelma on nimenomaan turha työ. Meidän myyntivälittäjämme voivat käyttää aikansa välitettävänä olevien asuntojen myymiseen. Eli juuri siihen työhön, mistä asiakas haluaakin maksaa”, toteaa Myyntiturvan konseptin ideoijiin kuuluva Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.

Viime vuoden kesällä useammankin kilpailevan välitysketjun johtaja antoi haastattelussa ymmärtää, että kannattava liiketoiminta ei ole Myyntiturvan palkkiotasolla mahdollista. Myyntiturva on kuitenkin pystynyt paitsi toimimaan kannattavasti, myös jatkuvasti laajentamaan toimintaansa. Se ei olisi mahdollista, jos asiakkaat olisivat olleet tyytymättömiä Myyntiturvan palveluun. Samaan aikaan kun muiden välitysliikkeiden toiminta on ollut laskusuunnassa, Myyntiturva on uinut vastavirtaan.

”Edullisista välityspalkkioista huolimatta meidän on pakko tehdä myyntivälitys samalla korkealla laatutasolla kuin kaikki muukin toimintamme. Muuten vaarantaisimme maineemme ja muunkin yritysryhmämme toiminnan”, Metsola vakuuttaa.

Myyntiturva on myös kilpailijoiden silmätikkuna. ”Kilpailijat koittavat etsivät pienimpiäkin virheitä Myyntiturvan toiminnasta voidakseen tarttua niihin. Meillä on siis paitsi sisäistä, myös runsaasti ulkoista laadunvalvontaa”, Metsola toteaa pilke silmäkulmassa.

”Tiedämme mitä teemme. Taustalla on vuosien valmistelu, ja toistaiseksi asiat ovat menneet käsikirjoituksen mukaan”, Metsola sanoo.

LISÄTIETOJA

Timo Metsola, hallituksen puheenjohtaja, puh. 010 2327 300

MYYNTITURVA LYHYESTI

Myyntiturva on asuntosijoituspalveluiden markkinajohtajan Vuokraturvan myyntivälitykseen erikoistunut osa.

www.myyntiturva.fi