Tiedotteet

Here to help

Myyntiturva laajenee Tampereelle – palkkiot samat kuin Helsingissä

Vuokravälityksen markkinajohtaja Vuokraturva lanseerasi toukokuussa Myyntiturva-konseptinsa. Edulliset kiinteät välityspalkkiot mullistivat alan palkkiotason pääkaupunkiseudulla. Nyt toiminnan valtakunnallinen laajeneminen alkaa, ja ensimmäisenä on vuorossa Tampere. Vaikka asuntojen myyminen on Tampereella pääkaupunkiseutua vaikeampaa ja työläämpää, Myyntiturva myy asunnot Tampereella samoilla välityspalkkioilla kuin Helsingissäkin.

Asuntojen myyntiä hoitavat kiinteistönvälittäjät ottavat palkkiokseen lähes poikkeuksetta tietyn prosenttimäärän toteutuneesta kauppahinnasta. Pitkään jatkunut asuntojen hintojen nousukiito on erityisesti pääkaupunkiseudulla nostanut välityspalkkiot tasolle, jolla ei monissa tapauksissa ole enää mitään yhteyttä tehtyyn työmäärään.

Myyntiturva toimii kiinteillä välityspalkkioilla, joiden suuruus perustuu asunnon myymisen vaatimaan keskimääräiseen todelliseen työmäärään. Yksiöiden välityspalkkio on 1845 euroa (1500 € + alv), kaksioiden 3690 euroa (3000 € + alv) ja kolmioiden 4920 euroa (4000 € + alv). Tätä suuremmat asunnot myymme kiinteällä välityspalkkiolla 9 840 euroa (8000 € + alv).

Vaikka asuntojen myyminen on Tampereella työläämpää kuin Helsingissä, Myyntiturva ei kuitenkaan ainakaan aluksi peri Tampereella Helsinkiä korkeampia välityspalkkioita. Myyntivälitys Tampereella alkaa tänään.

”Lähdemme Tampereella liikkeelle samalla palkkiotasolla kuin pääkaupunkiseudullakin. Tätä helpottaa se, että Tampereella markkinointikulut ovat hiukan matalammat kuin Helsingissä. Saattaa kuitenkin olla, että mikäli tämä palkkiotaso ei Tampereella riitä kattamaan kustannuksia, joudumme jonkin verran nostamaan välityspalkkioita Tampereella”, kertoo Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.

“Tavoite on se, että pystyisimme toimimaan muualla maassa eurolleen samoilla kiinteillä välityspalkkioilla kuin Helsingin seudullakin. Mutta tämän palkkiotason ylläpitäminen tulee kuitenkin olemaan Tampereella vaikeampaa kuin Helsingissä, koska Tampereella yhden asunnon myymisen vaatima työmäärä on keskimäärin suurempi kuin Helsingissä”, Metsola toteaa.

LISÄTIETOJA

Timo Metsola, hallituksen puheenjohtaja, Vuokraturva Oy, p. 09 6877 550

www.myyntiturva.fi

VUOKRATURVA OY LYHYESTI

Vuokraturva on markkinajohtaja asuntojen vuokravälityksessä ja sijoitusasuntojen hankintapalveluissa. Vuokraturva välittää sekä yksityishenkilöiden, instituutioiden että asuntoihin sijoittavien rahastojen asuntokantaa. Vuokraturvaan kuuluvan Myyntiturvan tavoitteena on mullistaa kiinteistönvälityksen välityspalkkiot palauttamalla niiden yhteys todelliseen työmäärään.

www.vuokraturva.fi