Tiedotteet

Here to help

Tampereen Judon Pasi Luomalle Vuokraturva-palkinto mittavasta elämäntyöstä judon eteen

Judon elämäntyöpalkinnon saajaksi on valittu Pasi Luoma. Valintaperusteissa todetaan seuraavaa:

”Pasi Luoma on ollut koko pitkän, intensiivisen ja monipuolisen judouransa ajan Suomen judon merkittäviä kantavia voimia ensin Tampereen Fusegissa ja sitten seurafuusion jälkeen Tampereen Judossa, jonka toiminnanjohtajana hän nykyään toimii. Palkinnolla halutaan osoittaa kunnioitusta Pasin koko mittavalle elämäntyölle lajin parissa.
 
Seura- ja harrastustoiminnan lisäksi Pasi Luoma on antanut huomattavan panoksen suomalaiselle kilpajudolle. Jo nuorissa hän edusti Suomea EM-kisoissa. Aikuisiän kilpauran paras saavutus on Pohjoismaiden mestaruus 1980. Elämäntyön mittavuutta myös kilpajudon osalta kuvaa hyvin se, että vuoden 2016 Rio de Janeiron olympialaisten ainoa suomalaisjudoka Juho Reinvall oli Pasin valmennettava.

Pasi Luoma on kaiken muun lisäksi antanut panoksensa judon eteen myös lukuisissa kokouksissa, palavereissa, judoliiton hallituksessa, huoltajana, työmyyränä ja taustavaikuttajana 1970-luvulta tähän päivään saakka.

Pasin elämäntyö suomalaisen judon eteen on jotain sellaista, mistä koko judoyhteisöllä on hyvin painavat syyt ilmaista syvä kiitollisuutensa.”

Elämäntyöpalkinnon saajan valitsi tunnustuksen edellisellä kerralla saanut Olli Paasimaa. Lisäksi tunnustusta luovuttamassa olivat Suomen Judoliiton puheenjohtaja Marko Laaksonen sekä elämäntyöpalkinnon saajan pitkäaikainen ystävä Seppo Myllylä, jonka kanssa Pasi jo 1970-luvulla lähti Japaniin judoa harjoittelemaan.

Myllylä kuvaa elämäntyöpalkinnon saajaa näin:

”Pasi on judoka, joka ei omista tekemisistään pidä meteliä. Pasissa korostuu taistelulajeissa vaadittu nöyryys ja keskittyminen itse asiaan. En ole Pasin koskaan kuullut kehuvan millään saavutuksillaan. Toisten puolien pitämistä ja auttamista Pasi sen sijaan on tehnyt todella paljon.”

Onnittelukahvit

Kaikille avoimet kakkukahvit Pasin kunniaksi tarjotaan tänään 12.9. klo 15.30 Energia Areenan kahvilassa ennen nuorten EM-kisojen klo 16 alkavia virallisia avajaisia. 

Vuokraturva-palkinto lyhyesti

Vuokraturva-palkinto on yleishyödyllisen urheiluseuran vapaaehtoistyönä tehdystä mittavasta elämäntyöstä annettava tunnustuspalkinto. Palkinto annetaan joka toinen vuosi henkilölle, joka on edellä mainittujen kriteerien mukaisesti tehnyt äärimmäisen ansiokkaan ja kunnioitettavan elämäntyön judon eteen Suomessa. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Palkinnon kulloisenkin saajan valitsee tunnustuspalkinnon edellisellä kerralla saanut henkilö yhdessä Vuokraturvan edustajan kanssa. Palkinto myönnettiin tänään 12.9.2019 järjestyksessä toisen kerran, ja saajan valitsivat edellisen elämäntyöpalkinnon saanut Hämeenlinnan Judoseuran Olli Paasimaa yhdessä Vuokraturvaa edustaneen Timo Metsolan kanssa.

Lisätietoja:

Marko Laaksonen
puheenjohtaja, Suomen Judoliitto, p. 040 568 4986, marko.laaksonen@judoliitto.fi

Timo Metsola
hallituksen puheenjohtaja, Vuokraturva, p. 010 2327 300, timo.metsola@vuokraturva.fi