Tiedotteet

Here to help

Telakan hiljentyminen heijastuu Turun vuokra-asuntomarkkinaan

Risteilyalus Allure of the Seasin töiden valmistumisesta seuraava arviolta yli kolmensadan vuokra-asunnon yhtäaikainen vapautuminen vaikuttaa lähikuukausina selvästi Turun seudun vuokra-asuntomarkkinaan. On todennäköistä, että monilla alueilla vuokra-asuntojen tarjonta ylittää ainakin hetkellisesti kysynnän. Ylitarjonnan riskiä lisää se, että telakan työntekijöiden käytössä olleiden asuntojen vapautuminen ajoittuu vasten vuoden viimeisiä kuukausia, jotka muutenkin ovat vuokra-asuntojen kysynnän osalta vuoden hiljaisimmat. Vuokranantajat joutuvatkin nyt pohtimaan vuokrapyyntöjään tavallista tarkemmin. Toisaalta asuntoa tarvitsevalle vuokralaiselle tämä voi olla hyvä uutinen, koska kohtuuhintaisia vaihtoehtoja on lähikuukausina tavallista enemmän.

”Muutokset näkyvät todennäköisesti vuokramarkkinoilla asuntokauppaa selvemmin”, ennakoi Vuokraturvan Turun toimiston johtaja Arttu Mettälä. ”Vuodenvaihde on muutenkin aina tietynlainen suvantovaihe vuokramarkkinoilla.”

”Asuntokaupassa taas tilannetta ajatellaan ehkä väliaikaisena, koska huhut uusista tilauksista ovat viime viikkoina voimistuneet. Esimerkiksi yhden heikomman työllisyysvuoden vaikutus asuntokauppaan ei välttämättä ole dramaattinen.  Asioiden eteneminen suunnittelupöydältä tuotantoon ja työpaikoiksi ottaa aikansa, ja vuokramarkkinoilla eletään selvemmin ajan hermolla”, Mettälä kertoo. ”Jos vuokra-asuntojen tarjonta nousee yli kysynnän, vaikutukset näkyvät Turun vuokramarkkinoilla välittömästi”.

LISÄTIETOJA

Arttu Mettälä, Turun toimiston johtaja, puh. 0400 789 222

VUOKRATURVA OY LYHYESTI

Vuokraturva on markkinajohtaja asuntojen vuokravälityksessä ja sijoitusasuntojen hankintapalveluissa. Vuokraturva välittää sekä yksityishenkilöiden, instituutioiden että asuntoihin sijoittavien rahastojen asuntokantaa.

www.vuokraturva.fi