Tiedotteet

Here to help

Tiedotustilaisuus pääkaupunkiseudun vuokra-asuntomarkkinoiden tilanteesta

Vuokraturva järjestää yhteistyössä Tilastokeskuksen, Suomen Vuokranantajat ry:n ja Vuokralaisten Keskusliitto ry:n kanssa vuokra-asuntomarkkinoiden tilanteesta tiedotustilaisuuden, jonka pääpuhujana on asuntoministeri Jan Vapaavuori. Tiedotustilaisuus järjestetään keskiviikkona 7.5.2008 klo 11.00–12.00 Helsingissä ravintola Loisteessa osoitteessa Kaivokatu 3, 10. krs. Tilastokeskus julkistaa asuntojen vuokrien tuoreimman neljännesvuositilaston samana aamuna klo 9.00.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori käyttää vuokra-asuntomarkkinoita koskevan pääpuheenvuoron.

Tilastokeskuksen kehittämispäällikkö Ilkka Lehtinen esittelee asuntojen vuokrien vuoden 2008 ensimmäisen vuosineljänneksen tilaston ja nostaa tilastosta esiin keskeisimpiä havaintoja.

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola taustoittaa vuokra-asuntojen kysynnän muutoksia eri kokoluokkien ja asuinalueiden kesken sekä pohtii asuntorahastojen roolia vuokra-asuntojen määrälle asetettujen odotusten lunastajana.

Vuokralaisten ja vuokranantajien järjestöt tuovat tilaisuudessa esiin oman näkökulmansa.

”Pääkaupunkiseudun talousalueen kehityksen kannalta on välttämätöntä, että pieni- ja keskituloisilla talouksilla on tulevaisuudessakin varaa asua pääkaupungin tuntumassa”, toteaa Vuokralaisten Keskusliiton toiminnanjohtaja Anne Viita.

”Tilanne ei ole toivoton, mutta se on vaikea. Ei ole liioiteltua sanoa, että korjausliikkeillä on jo kova kiire”, painottaa Suomen Vuokranantajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti Arjanne.

Tiedotustilaisuus keskiviikkona 7.5.2008 klo 11.00–12.00, ravintola Loiste, Kaivokatu 3, 10. krs. Tilaisuus on avoin tiedotusvälineille.

www.ravintolaloiste.fi

Lisätiedot: Timo Metsola, hallituksen puheenjohtaja, Vuokraturva Oy, p. (09) 6877 550

Vuokraturva Oy lyhyesti

Vuokraturva on markkinajohtaja asuntojen vuokravälityksessä ja sijoitusasuntojen hankintapalveluissa pääkaupunkiseudulla. Vuokraturva vuokraa yksityishenkilöiden ja instituutioiden asuntokantaa sekä tekee tiivistä yhteistyötä Suomen Vuokranantajat ry:n ja Vuokralaisten Keskusliitto ry:n kanssa. Vuokraturva järjestää asuntoja myös mm. kemikaaliviraston työntekijöille ja Helsingin yliopiston kansainväliselle henkilökunnalle.

www.vuokraturva.fi