Tiedotteet

Here to help

Uusi keino yrityksille työntekijöiden vuokra-asuntojen järjestämiseen

Pääkaupunkiseudun paheneva työvoimapula ja vuokra-asuntopula luovat työnantajille paineita vuokra-asuntojen järjestämiseen. Työnantajat eivät itse kuitenkaan halua sitoa suuria pääomia asuntojen omistamiseen. Markkinoille on tullut uusi palvelu, jossa työnantaja järjestää ostopalveluna työntekijälle hänen toivomuksiaan vastaavan vuokra-asunnon. Uudella palvelulla on jo kymmeniä käyttäjiä.

Perimmäinen syy vuokra-asuntojen kasvavaan kysyntään on korkotason nousu, joka on lisännyt vuokra-asumisen kiinnostavuutta omistusasumiseen verrattuna. Vuokra-asuntojen kysynnän ollessa muutenkin kasvussa työvoimapulasta kärsivälle pääkaupunkiseudulle tarvitaan samanaikaisesti huomattava määrä uusia työntekijöitä, joista suurin osa etsii juuri vuokrakotia.

Yritykset ovat havainneet, että asumistarpeiden järjestyminen työnantajan avulla on muodostumassa tärkeäksi kilpailuvaltiksi uusia työntekijöitä palkattaessa. Vastauksena tähän tarpeeseen pääkaupunkiseudun suurin vuokra-asuntojen välittäjä Vuokraturva Oy on lanseerannut uuden palvelun, jossa työnantajan kustannuksella kartoitetaan työntekijän asumistoiveet, järjestetään asuntojen katsomiset työntekijän aikataulun mukaan, tutustutaan toiveita vastaaviin asuntoihin asiantuntijan seurassa sekä järjestetään sopimusasiat työntekijän puolesta. Muuttoon tarjotaan myös sujuva palvelupaketti.

”Tulevaisuudessa työsuhdeauton ja muiden työsuhde-etujen ohella myös työsuhdeasunnot ja muut asumispalvelut saattavat näytellä hyvin keskeistä osaa yritysten kilpaillessa osaavasta työvoimasta”, toteaa Vuokraturvan toimitusjohtaja Ilkka Hikipää.

Lisätietoja

Paula Metsola, palvelupäällikkö, puh. 041 5280 351
Ilkka Hikipää, toimitusjohtaja, puh. 041 5161 431

Vuokraturva Oy lyhyesti

Vuokraturva on markkinajohtaja asuntojen vuokravälityksessä pääkaupunkiseudulla. Vuokraturva vuokraa yksityishenkilöiden ja instituutioiden asuntokantaa ja tekee tiivistä yhteistyötä Suomen Vuokranantajat ry:n ja Vuokralaisten Keskusliitto ry:n kanssa. Vuokraturva järjestää asuntoja myös kemikaaliviraston työntekijöille. Vuokraturva voitti Helsingin kaupungin järjestämän tarjouskilpailun välityspalveluista maksimipistein jokaisella osa-alueella.

www.vuokraturva.fi