Tiedotteet

Here to help

Vuokraturva muuttaa koronan takia vuokra-asuntoesittelyitä virtuaalisiksi

Perinteisellä vuokra-asunnon esittelyllä jopa kymmenet ihmiset kerääntyvät yhtä aikaa vuokra-asuntoon sitä katsomaan ja paperisia asuntohakemuksia täyttämään. Koronaviruksen aiheuttaman pandemian aikana tarvitaan asuntojen esittelemiseen uudenlainen toimintatapa. Yksi vaihtoehto on henkilökohtaisten yksityisesittelyjen pitäminen, mikä on viruksen leviämisen ehkäisyn kannalta parempi mutta ei tartuntojen kannalta kuitenkaan täysin ongelmaton malli.

Vuokraturva aloittaa jo alkavalla viikolla asuntojen vuokrauksen virtuaalisesti jokaisen ulottuvilla olevaa arkista nykytekniikkaa hyödyntäen. Perinteisiin asuntoilmoituksiin liitetään linkit asuntojen virtuaalisiin esittelyihin. Asunnon hakeminen tapahtuu sähköisesti pankkitunnuksilla tunnistautumalla. Välittäjä, tuleva vuokralainen ja vuokranantaja neuvottelevat vuokrasuhteen ehdot puhelimessa. Vuokrasopimus allekirjoitetaan sähköisesti pankkitunnuksia käyttäen.

Avainten luovutuksen yhteydessä avaimet desinfioidaan ja tartuntavaaraa sisältävää kontaktia vältetään. Avaimet saatuaan vuokralainen tarkistaa asunnon ja hänellä on mahdollisuus huomauttaa mahdollisista epäkohdista.

Vuokraturva koittaa toimillaan osaltaan varmistaa, että vuokra-asuntoja on saatavilla, vaikka valmiuslaki otettaisiin käyttöön.

Koronaepidemia ja sen seurauksena käynnistynyt maailmanlaajuinen talouskriisi saattavat hetkellisesti hiljentää asuntokauppaa tuntuvasti. Asuntokauppa on selvästi asunnon vuokraamista suurempi päätös, joten esittelytilanteiden ongelmia paikkaavia täysin virtuaalisia malleja on hankalampi löytää. Saattaa siksi olla, että hetkellisesti tavallista suurempi osa suomalaisten tekemistä välttämättömistä muutoista tehdään vuokra-asuntoihin.


Timo Metsola
hallituksen puheenjohtaja
Vuokraturva