Tiedotteet

Here to help

Vuokraturvalta ja Aktia Säästöpankilta uusia palveluja edistämään asuntosijoittamista Suomessa

Sijoitusasunto on sijoitus Suomeen. Alan etujärjestöt ovat huolissaan vuokra-asuntojen määrän voimakkaasta laskusta ja mahdollisesti edessä olevasta vuokra-asuntopulasta. Vuokraturva Oy ja Aktia Säästöpankki Oyj ovat kehittäneet palveluitaan edistääkseen asuntosijoittamista ja lisätäkseen yksityishenkilöiden omistamien vuokra-asuntojen määrää Suomessa. Hyvää sijoitusasuntoa ei tarvitse enää välttämättä etsiä itse.

Yksityishenkilöiden omistamien vuokra-asuntojen määrä on laskenut pääkaupunkiseudulla huolestuttavasti vuosina 2001 – 2005. Jopa 20 000 yksityistä vuokra-asuntoa on poistunut markkinoilta asunnon myynnin seurauksena, ja edessä saattaa olla kova vuokra-asuntopula.

Vuokraturva Oy toi alan toimijoiden toivomuksesta huhtikuussa 2005 sijoitusmarkkinoille kokonaan uudenlaisen palvelun, joka mahdollistaa yksityishenkilöille helpon asuntosijoittamisen. Palvelun tarkoituksena on etsiä asiakkaalle ”avaimet käteen” -periaatteella turvallinen sijoitusasunto, jossa on otettu huomioon hankintahinnan ja vuokran suhde, remonttitarve, kiinteistön ja taloyhtiön kunto ja hoito, peruskorjaukset sekä alueen vuokrataso ja tuleva kehitys. Asiakas voi siis antaa ostotoimeksiannon hyvän sijoitusasunnon ostamisesta. Palvelu on otettu markkinoilla hyvin vastaan.

Asuntosijoittajat sijoittavat myös suomalaiseen hyvinvointiin. Ostamalla sijoitusasunnon ja antamalla sen vuokralle asuntosijoittaja tekee palveluksen koko suomalaiselle yhteiskunnalle. Vuokralainen saa kodin ja vuokranantaja saa pääomalleen muiden sijoitusmuotojen kanssa kilpailukykyisen tuoton. Myös yritykset ja kunnat hyötyvät siitä, että työntekijöille on tarjolla vuokra-asuntoja.

Aktia Säästöpankki Oyj tarjoaa asuntosijoittamisesta kiinnostuneille rahoituspalveluja sijoitusasunnon ostamiseen. Asuntosijoittaminen on hyvä vaihtoehto sijoittajalle, joka ei halua ottaa suuria riskejä. Ammattilaisen ostama oikein valittu kohde pääkaupunkiseudulla antaa sijoitetulle pääomalle yli kuuden prosentin vuokratuoton. Asunnot ovat myös pitkällä aikavälillä pitäneet hyvin arvonsa. Sijoitusasunnon ostoon on mahdollista saada joustavasti asuntolainaa. Lainan vakuutena voi tarvittaessa toimia ostettavan asunnon lisäksi muu asunto-omaisuus tai vaikkapa kesämökki, eikä käteistä rahaa tarvitse välttämättä itse sijoittaa.

Markkinajohtajan kokemus tuhansien vuokraustoimeksiantojen hoitamisesta pääkaupunkiseudulla on luonut Vuokraturva Oy:lle vuokramarkkinoista vahvan näkemyksen, joka takaa palvelun hyvän laadun myös kohteita ostettaessa. Näin osataan valita oikea kohde, oikeasta talosta, oikealta alueelta ja oikeaan hintaan.

Sijoitusasunto on sijoitus Suomeen –teema oli esillä Helsingin Sanomien etusivun ilmoituksessa sunnuntain 27.11.2005.

Lisätietoja:

Ilkka Hikipää
toimitusjohtaja
Vuokraturva Oy LKV [A]
p. (09) 6877 550
www.vuokraturva.fi

Margita Tuormaa-Ek
asiakasvastaava
Aktia Tapiola
010 247 6058
www.aktia.fi