Our agents

Vuokraturvan tarina

Vuokraturvan toiminta alkoi 1990-luvulla yhden miehen firmasta. Sitä pyöritti Vuokraturvan ja sen läheisyhtiöiden nykyinen hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola, silloinen 23-vuotias tekniikan ylioppilas.

Yrityksen toiminta alkoi vuonna 1998 nimellä Uudenmaan Takuuvälittäjät. Seuraavana vuonna nimeksi tuli Suomen Vuokraturva, joka vuonna 2006 lyheni Vuokraturvaksi.

Ensimmäiset vuodet olivat vaikeita ja kilpailijoita paljon. Mutta alusta asti Vuokraturvan erotti muista yksi seikka, vastuun ottaminen siitä, että vuokrat tulevat maksetuiksi. Välityspalkkiota vastaan vuokranantaja saa takauksen koko ensimmäisen vuoden vuokrasta.

Vuonna 2001 vuokravälitykseen tuli laki, joka sekoitti isojen kilpailijoiden vanhat toimintamallit. Vuokraturvan ketteryys ja vuokranantajien saama takaus muuttivat vähitellen koko markkinan. Vuokraturva nousi monien käänteiden jälkeen lopulta vuonna 2003 vuokravälityksen markkinajohtajaksi. Samalla suorapuheisena keskustelijana tunnettu Timo Metsola vakiintui koko toimialan keulakuvaksi.

Seuraavina vuosina Vuokraturva laajentui asuntosijoituspalveluihin. Asiakkaille etsittiin ja ostettiin hyviä sijoitusasuntoja avaimet käteen –palveluna. Suhtautuminen asuntosijoittamiseen muuttui. Marraskuussa 2005 Helsingin Sanomien sunnuntaietusivulla komeili Vuokraturvan, Vuokralaisten Keskusliiton ja Suomen Vuokranantajat ry:n yhteinen ilmoitus, joka kertoi, että sijoitusasunto on sijoitus Suomeen. Se oli aivan uudenlaista ajattelua. Vuokranantaja ei ollutkaan riistäjä vaan tärkeä yhteiskunnan tukipilari.

Kasvu jatkui. Vuonna 2007 vuorossa olivat Asuntoturva Oy:n asuntorahastot, Euroopan kemikaaliviraston asuntoasioiden kilpailutuksen ylivoimainen voitto ja laajentuminen ulkomaalaisille asiantuntijoille tarkoitettuihin relocation-palveluihin.

Finanssikriisi lisäsi 2008 vuokra-asuntojen kysyntää tuntuvasti ja myöhempien vuosien äärimmäinen korkoelvytys on aikaansaanut suoranaisen asuntosijoitusbuumin. Yhtiöryhmän liiketoiminta laajentui voimakkaasti.

Vuonna 2012 Vuokraturva turhautui kiinteistönvälittäjien koviin välityspalkkioihin ja lanseerasi Myyntiturvan, joka tarjoaa saman välityspalvelun edullisella kiinteällä välityspalkkiolla. Palvelu on ollut suuri menestys ja muuttanut koko kiinteistönvälitysalan palkkiokäytäntöjä kohtuullisemmiksi.

Vaikka yritysryhmän liiketoiminta on kasvanut ja toimintamuotojen kirjo laajentunut, ilahduttavan monet asiakkaat ovat olleet kanta-asiakkaina 90-luvulta asti. Näiden asiakkaiden kanssa on kuljettu pitkä yhteinen taival, ja he ovat monella tavalla työmme suola. Myös yhden miehen firman ainoana työntekijänä aloittanut Timo Metsola on edelleen mukana päivittäisessä toiminnassa ja ennen kaikkea yhtiöryhmän ja uusien palveluiden kehittämisessä.

2020-luvun Vuokraturva on toimialan parhaiden sähköisten palveluiden ja lähes paperittoman toimiston ansiosta aiempaa nopeampi, ympäristöystävällisempi, vastuullisempi ja turvallisempi.

Vuokraturvan perustajan Timo Metsolan tarina