Blogi

Here to help

Maksuton joukkoliikenne toteutui pääkaupunkiseudulla

Ehdotin vuonna 2011 pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen muuttamista maksuttomaksi. Hieman yllättäen uutisoinnin ja vilkkaan keskustelun seurauksena pääkaupunkiseudun joukkoliikenne muuttuikin asukkaille maksuttomaksi vuoden 2013 alusta.

Mutta ei Suomen pääkaupunkiseudun. Viro nappasi idean ja toteutti sen. Niin kuin monen muunkin hyvän ja ennakkoluulottoman idean viime vuosina.

Olen käynyt keskustelemassa asiasta Tallinnassa, ja paikalliset ovat erittäin tyytyväisiä. Ja lisäksi asiasta hämmästyttävän yksimielisiä. Tämän havaitsi myös Yle asiaa tutkiessaan. http://yle.fi/uutiset/tallinnan_maksuton_joukkoliikenne_on_onnistunut/6677185

Ehdotukseni perustelut ja muutaman niihin liittyvän uutisjutun voi lukea täältä: http://vuokraturva.fi/yritys/blogi/julkinen-laehiliikenne-ilmaiseksi-asumiskustannukset-alas

Asia on jälleen ajankohtainen, kun keskustellaan asuntolainojen lainakatosta. Miksi? Koska taas hoidetaan suurella innolla sairauden syyn sijasta sen oireita. Ihan kuin yritettäisiin hoitaa ihosyöpää laastarilla. Tätä problematiikkaa käsittelin edellisessä blogitekstissä tarkemmin.

Tekohengityksen sijaan tarvitsemme nyt reipasta otetta muuttaa asioita perusteellisesti. Mallia katsottiin ennen Ruotsista. Nyt sitä sopii katsoa Suomenlahden eteläpuolelta.

Timo Metsola
hallituksen puheenjohtaja
Vuokraturva